“NAJSRETNIJI NESRETNIK”: Jeste li čuli za Hrvata koji je izbjegao smrt sedam puta?

Ako već dosad niste, vrijeme je da saznate tko je Frane Selak (89), Hrvat o kojem piše cijeli svijet i koji je, ponovno, postao viralan na društvenim mrežama. Još prije nekoliko godina napravljen je 3-minutni filmić o njegovim (ne)zgodama

Ne, ne radi se o YouTuberu ili o novoj hrvatskoj pjevačkoj zvijezdi – ovo je osoba s najviše (ne)sreće na svijetu!

Frane je 89-godišnjak, rođen 14.6.1929. godine, koji je izbjegao smrt čak 7 puta! Njegove su nesreće krenule u siječnju 1962. kada je vlak u kojem se vozio za Dubrovnik sletio s tračnica u rijeku. 17 putnika je tragično stradalo, ali ne i Frane.

U sljedećoj je nesreći, iako Frane tvrdi da je avionska nesreća bila prije one u vlaku, ispao iz aviona kada su se nesrećom otvorila vrata. Frane je preživio pad s 800 metara nadmorske visine tako što je pao na plast sijena. Nakon nekoliko dana se probudio iz šoka kada su mu doktori objasnili što se dogodilo. Nije imao nikakve ozljede.

Imao je i nesreću u autobusu, kada je vozač krivo skrenuo s mosta i sletio u rijeku. Nekoliko je osoba smrtno stradao, a Frane se izvukao s nekoliko ogrebotina.

Kada mu je, kako stoji u videu, ‘dojadila’ vožnja javnim prijevozom, odlučio je putovati automobilom, ali ni to nije prošlo bez dvije nezgode. U oba mu se slučaja zapalio motor i Frane je uspio izvući ‘živu glavu’ iskočivši iz automobila.

1995. godine ‘pokupio’ ga je autobus, a 1996. sletio je s ceste i preživio pad tako što se ‘zakvačio’ za stablo gdje su ga i pronašli.

https://www.facebook.com/WhySoSerious/videos/1367471103389038/

Sve to rezultiralo je genijalnim ishodom – Frane je 2003. godine osvojio lutriju u iznosu od 6 400 000 kuna.

Je li Frane doista najsretniji čovjek na svijetu?
Buzzara.hr
Foto: Screenshot/YouTube

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari