Akcija spašavanja medvjedića na Velebitu: upao u cisternu i bespomoćno zapomagao

Nakon što je upao u napuštenu cisternu, medvjedić je bespomoćno pomagao u nemogućnosti da se sam oslobodi

Na Facebook stranici projekta Rewilding Velebit osvanula je snimka spašavanja mladog medvjedića koju su izveli djelatnici Hrvatskih šuma. Nakon što je upao u napuštenu cisternu, medvjedić je bespomoćno pomagao u nemogućnosti da se sam oslobodi.

Majka medvjedića je pokušavala prokopati rupu sa svih strana cisterne, no u tome ju je spriječio čvrsti beton od kojeg je cisterna napravljena. Čuvši zapomaganje mladog medvjeda, djelatnici Hrvatskih šuma su odlučili priskočiti u pomoć te su vrlo vješto izbavili mladu životinju iz po život opasne situacije.

Nakon spašavanja, medvjedić je otrčao svojoj medvjeđoj obitelji koja je cijelu akciju promatrala iz blizine. Budući da im se medvjeđa obitelj nije stigla zahvaliti, to su u njihovo ime učinili iz projekta Rewilding Velebit koji se zalaže za očuvanje divljine na Velebitu te pružanje novih mogućnosti zapošljavanja i poslovanje lokalnog stanovništva.

Vijesti.hr
Foto: Screenshot/Facebook

https://www.facebook.com/432778560149103/videos/1434022940024655/

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari