Divovska rupa otvorila se nasred ceste i progutala pola ulice!

U utorak ujutro otvorila se ogromna rupa u jednom od većih japanskih gradova

Divovski rupa otvorila se u središtu prometnog grada Fukuoku na jugu Japana i progutala dio ulice s pet traka u neposrednoj blizini glavnog željezničkog kolodvora.

Otvor rupe koji je zahvatio 20 puta 15 metara ceste nalazi se u blizini stupova na kojima počiva jedna zgrada na vrlo prometnom raskrižju što je izazvalo strahovanja od daljnjeg urušavanja.

TV snimka je pokazala dvije zasebne rupe koje su se stalno širile i gutale asfalt i tlo ispred gradskog kolodvora Hakata nešto poslije 5 sati ujutro (u ponedjeljak u 2 sata GMT).

“Najviše sam se uplašio kada je semafor pao na raskrižju blizu mjesta na kojem sam stajao”, rekao je mladić jednoj televiziji. “Shvatio sam, moram otići odavde”, dodao je.

Rupa se nastavila širiti te se za nekoliko sati produbila za oko dva kata i ispunila vodom iz polomljenih cijevi. Policija je ogradila mjesto i evakuirala okolne zgrade. Srećom, nema stradalih.

Prometni ured u Fukuoki je priopćio da bi nastanak i širenje rupe moglo biti povezano s obližnjim linijama podzemne željeznice.

Fukuoka je najveći grad na japanskom otoku Kyushu, a njegov željeznički kolodvor je jedno od glavnih raskrižja, kojim prometuju i superbrzi vlakovi.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari