Kit progutao ronioca pa ga ispljunuo! ‘Postalo je mračno, osjetio sam pritisak…’

Dok je plivao uz obalu Južne Afrike kako bi fotografirao morske pse, odjednom mu je “sve postalo tamno”. Ubrzo je shvatio da ga je progutao kit

Južnoafrički fotograf i ronilački turistički vodič Rainer Schimpf, bio je na obali u Port Elizabethu prateći redovite migracije srdela, kad je pogledao dolje i shvatio da se idenov kit (Balaenoptera brydei) pretjerano približio.

More oko njega počelo se vrtjeti u mračnom neredu i brzo se našao unutar najvećeg sisavca na svijetu.

“Ništa vas zapravo ne može pripremiti za događaj kada završite unutar kita”, rekao je Schimpf koji kao ronilački turistički vodič radi već 15 godina.

Tog trenutka je pokušao dobiti fotografiju morskog psa u prolazu, kad se sve dogodilo vrlo brzo.

“Postalo je mračno, osjetio sam pritisak na bok i odmah sam shvatio da me kit uhvatio. Nisam mogao ni zamisliti kako me kit uhvatio ili me držao, ali sam odmah shvatio da me je zgrabio zbog pritiska na moj bok. U takvoj situaciji nema vremena za strah, morate koristiti svoj instinkt”, ispričao je Schimpf.

Najprije je duboko udahnuo da bi odmah zadržao dah, u strahu da će kit zaroniti s njim i ispljunuti ga duboko ispod površine. Ova vrsta kitova može težiti i do 20 tona. Ostali ronioci su svjedočili zastrašujućem događaju.

“U sljedećem sam trenutku osjetio da se kit okreće, a pritisak je popustio, pa sam bio doslovno ispljunut iz usta. Vratio sam se na površinu”, rekao je Schimpf.

“Dok izlaze s otvorenim ustima, ne mogu vidjeti što je ispred njih, i mislim da je kit mislio da je to dupin. Kitovi ne jedu ljude. To nije bio napad, to nije bila krivnja kitova, i oni su stvarno osjetljivi. Oni su nježni divovi i to je bila samo nesreća”, rekla je Claudia Weber-Gebert.

Nakon što se oporavio od prvotnog šoka, Rainer Schimpf se što prije želi vratiti u more.
Vijesti.hr
Foto: Screenshot You Tube

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari