KRAJ PRIJATELJSTVA? Jarac Timur i tigar Amur se opasno posvađali, jarac jedva sačuvao živu glavu!

Početkom prosinca tigar Amur odbio je pojesti jarca Timura, posluženog kao tjedni obrok i između njih dvojice se razvilo neobično prijateljstvo

Ruski tigar koji je postao slavan nakon što se sprijateljio s jarcem kojeg je trebao pojesti, na kraju ga je napao, ali ne i ozlijedio, objavila je u petak uprava safari parka na ruskom Dalekom istoku a prenosi Hina.

Početkom prosinca tigar Amur iz safari parka Primorski, 70 kilometara od Vladivostoka, odbio je pojesti jarca Timura, posluženog kao tjedni obrok, i živio je u slozi sa životinjom koja ga je posvud slijedila i spavala uz njega.

No, u utorak su dvije životinje morali odvojiti.

“Ponašanje Timura krivo je za njihovu svađu. Zaletavao se u tigra rogovima i progonio ga, nije mu dao mira”, objasnio je Dmitrij Mezencev, direktor ustanove.

https://www.youtube.com/watch?v=TuxXdFGWnfs

“U jednom trenutku tigar to više nije mogao podnijeti i ščepao je jarca za grivu te odbacio daleko od sebe. Timur nije ozlijeđen, ali je doživio veliki šok”, naglasio je Mezencev.

Kako bi podnio novonastalu samoću, park je odlučio oženiti jarca. “Nadamo se da će nam vlasnici koza ponuditi kandidatkinje. Mogu poslati i njihove fotografije”, kazao je direktor.

U prosincu se Rusija oduševljavala prijateljstvom tigra Amura i jarca Timura koji su dane provodili šećući, promatrajući krajolik ili jedan drugog dugim pogledima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views