Video | Što nas čeka u 2022.? Nema 3. svjetskog rata, auti će pojeftiniti, stanovi neće. Vera Čudina: ‘Jedna važna osoba će nestati’

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Udar meteora, inflacija, ustanak robota, glad, klimatske promjene, novi rat – Nostradamus nam za 2022. nije predvidio ništa lijepo. Jedno veliko ništa očekuju i građani

Pitali smo građane, što očekuju u 2022. godini? Vesna iz Zagreba kaže: “Ništa, apsolutno ništa. Može samo gore biti. Ništa optimistično.”

Dragutin, također iz Zagreba, pak, kaže: “Dosta nam je više. Ovo je već druga godina u uvjetima gdje smo, hajmo reći, zatvoreni. Živimo u uvjetima koji nisu primjereni.”

Više pogledajte u video prilogu RTL-a:

Ni Bojan iz Zagreba nema prevelika očekivanja, ali ni Tomislav koji kaže: “Moramo biti realni.

Slijedi li nam svjetlo ili tama, hoće li za sve ponovno biti kriv retrogradni Merkur i hoće li se u sljedećoj godini pomiriti nepomirljivi?

Vera Čudina, vidovnjakinja na to kaže s osmjehom: “Neće se premijer i predsjednik pomiriti. Nema šanse, oni su potpuno drugih svjetonazora, drugačije vide politiku. Kad netko gleda s dvije različite strane, to su nepomirive strane tako da će njihov odnose dogodine biti povuci potegni.”

Tako nekako bi se moglo opisati i ekonomsku situaciju. Prvo će biti gore, tek onda bi moglo biti bolje. Zima, inflacija, visoke cijene plina, struje, hrane. Hoćemo li napokon ulje kupovati po nižim cijenama pitali smo ekonomskog analitičara Kristijana Kotarskog s Fakulteta političkih znanosti.

“Možemo biti sretni ako taj fenomen ubrzanja inflacije neće biti još veći. Što nam donosi omikron? Ako postane endemska bolest, onda će se polako opskrbni lanci oporavljati”, kazao je Kotarski.

Problemi s čipovima trebali bi proći, pa će se unormaliti cijene automobila. Ne i stanova. Je li budućnost kvadrat za 4000 do 5000 eura?

Kotarski odgovara: “U situaciji kada imate ubrzanje inflacije, puno novca u sustavu, ulagači bježe u ono što im je najpoznatije, a u Hrvatskoj su to nekretnine pa zato i ne očekujem značajan pad cijena u Hrvatskoj.”

A sad apokalipsa. Sigurno ste čuli za ljude koji kopaju bunkere, rade podzemna skladišta, spremaju se za katastrofu svjetskih razmjera. Selimo li se pod zemlju 2022., dolazi li smak svijeta kako pjeva TBF.

Branimir Vidmarović, stručnjak za međunarodne odnose, odgovorio nam je na pitanje hoćemo li stvarno imati treći svjetski rat, trebamo li već sada u bunkere.

“Ne. Mislim da nam bunkeri ne trebaju, to je malo previše. Mislim da nas čeka jedna dugotrajna kriza, ne samo ekonomska, nego i politička. Možemo očekivati mini proboj s Iranom. lako možemo očekivati početkom godine sastanak SAD-a s Kremljom oko smirivanja situacije na granici s Ukrajinom”, kazao je Vidmarović.

Za koronu se nitko ništa ne usudi prognozirati. Svi samo najavljuju daljnji omikron rast početkom godine, a iz Svjetske zdravstvene organizacije kažu da im je cilj cijepiti cijeli planet. Svjetsku ekonomiju sljedeće godine čeka veliki preokret.

Vidovnjakinja Vera Čudina kaže: “Najavila sam i jednu važnu osobu iz svijeta politike koja će nestati, to je osoba koja je jako bitna i tu će se dosta politička situacija u svijetu promijeniti upravo zbog nestanka, pod navodnicima, neću reći o čemu je riječ, doći će do silnog preokreta i u gospodarstvu i u ekonomiji.”

Preokret čeka i Zagreb, ako je vjerovati proročanstvima Mate Rimca. On, naime, kaže da će iduće godine predstaviti prve robo taksije. Koji će onda 2024. lijepo prevoziti putnike, bez vozača.

“Taksiji bez vozača, turisti u svemiru, pandemija koja postaje endemija, i kriptovalute jače nego ikad. Važno je vjerovati u čuda”, rekao je Mate Rimac.

Čudina za kraj kaže: “Mojmira, nismo se upoznale uživo ali želim reći da ja stižem u Direkt.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari