USPJEH LIJEČNIKA: Tumor teži od 30 kilograma kirurzi izvadili iz trbuha pacijentice u BiH

Gigantski tumor težine prosječnog desetogodišnjeg djeteta 11-eročlani tim banjalučke sveučilišne bolnice izvadio je iz trbuha 52-godišnje pacijentice

Tumor od nevjerojatnih 31 kilu i 300 grama, odstranio je liječnički tim u banjalučkoj bolnici.

Divovski tumor nalazio se u abdomenu 52-godišnje pacijentice. Nakon četverosatne operacije, pacijentica se uspješno oporavlja, a bome, i tim kirurga koji se rijetko u svojoj karijeri imaju prilike suočiti s ovakvom grdosijom.

“Primarno se radilo o tumoru lijevog ovarija koji je nastajao u periodu od dvije do tri godine”, kaže banjalučki kirurg Zoran Aničić.

“Takva tumorska masa koja se nalazi u trbuhu kompromitira odnosno ugrožava vitalne funkcije svih organa, počevši od cirkulacije, funkcije bubrega, jetre itd. Praktički jako rijetko se događa da se ovakav slučaj nađe u kliničkoj praksi”, dodaje Goran Vukadinović, specijalist plastično-rekonstruktivne kirurgije.

Sama veličina tumora je dovela do toga da se stvorio veliki višak kože te su se u operaciju morali uključiti i estetski kirurzi.

A što je najbolje, četverosatna operacija protekla je bez ikakvih komplikacija.

Šest dana kasnije, pacijentica je uspjela stati i pred kamere. Kako se osjeća i što kaže, pogledajte u videu.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari