VIDEO: Vlak HŽ-a 40 minuta stajao zbog konduktera koji je maltretirao putnika i pozvao policiju iz bizarnog razloga

Jedna je svjedokinja cijelu situaciju snimila kamerom s mobitela

Na društvenim mrežama proširila se snimka neobičnog incidenta do kojeg je došlo u vlaku na liniji Dugo Selo-Harmica kada je jedan od putnika otkriven bez karte od strane konduktera.

Naime, stariji je muškarac kod sebe imao samo 100 kuna, a karta je koštala devet kuna. To je naglasio kondukteru, na što mu je on odgovorio da mu nema za uzvratiti, ali da će mu napisati potvrdu za podizanje kusura na blagajni željezničke stanice. Takav proces, prema svjedočenjima drugih putnika, traje po par dana, a putniku je to bilo zadnjih 100 kn.

Putnik nije htio prihvatiti ovu suludu ponudu, te je uzeo svoje novce natrag. Jer… s tom potvrdom uistinu ne može kupiti niti pola kruha. Ostali putnici su se ponudili da mu plate kartu, no čovjek je ostao mirno čekati do dolaska policije. Da stvar bude gora, policija je došla za pola sata. I to zbog devet kuna.

Jedna je svjedokinja cijelu situaciju snimila kamerom, a snimku možete pogledati OVDJE. Uz video je objavila ovaj tekst:

“14.09.2016. vlak smjer Dugo Selo-Harmica koji sa Glavnog kolodvora kreće u 15.16h. Zaustavljanje na stanici Brdovec 40-ak minuta jer “čovjek nije platio kartu pa je pozvana policija”. A priča ide ovako: čovjek je imao zadnjih 100kn (što je i napomenuo kondukteru) i dao mu je da kupi kartu (koja košta 9kn). No kondukter nije imao novce za izvratiti te je čovjeku napisao potvrdu za podizanje “kusura” na blagajni željezničke stanice. Čovjek je mirno uzeo svoje novce jer ako daje novce,valjda i očekuje novce nazad a ne nekakvu potvrdu jer s tom potvrdom npr ne može kupit kruh. Nudili smo mi ostali putnici da platimo čovjeku kartu ali nisu dali!? Čekala se policija dobih pola sata… Za čovjeka koji je mirno stajao kraj vrata i čekao!? Kojemu je bilo neugodno kad smo mu mi htjeli platiti kartu!? Ma sram vas bilo HŽ i vaše famozne konduktere! Za tih par kuna!?!?”.

Ista putnica je kasnije odgovorila jednom od komentatora videa:

“Baš tuga i jad našeg društva. Ma kondor je imao više opcija; uzet od nas novce koji smo mu nudili, proći vlakom da pita jel mu ima tko za razmjeniti novce (više puta sam tako vidjela konduktere) ma i pustiti ga tih par stanica jer zbilja nije bio bezobrazan i htio je platiti kartu. Di je nestala ljudskost u tom mladom kondukteru? Napenalio se na tog čovjeka koji je usput rečeno bio toliko pod stresom (jer je masa ljudi kasnila zbog njega) da mi je došlo da ga zagrlim”, dodala je svjedokinja koja je snimila ovu sramotu.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari