Zapeli na vrtuljku sat vremena! I u Fun Parku na Jadranu to nije prvi put…

Iz zabavnog parka stigla je isprika gostima i zahvala vatrogascima

I u ostalim poznatim zabavnim parkovima u svijetu takve se stvari događaju, poručuju iz Fun Parka Biograd

U zabavnom parku u Biogradu posjetitelji su u četvrtak navečer zapeli na vrtuljku na visini od 30 metara pa su ih morali spašavati vatrogasci. Srećom, sve je dobro završilo iako je neugodna situacija trajala oko sat vremena. Iz Fun Parka Biograd dan poslije ispričavaju se na svim neugodnostima uz napomenu da se i u ostalim svjetski poznatim zabavnim parkovima takve stvari često događaju.

Vezano uz jučerašnju neugodnu situaciju kada se zaustavila sprava Skyflyer, direktor Fun Parka Biograd Stipe Tabak ispričao se posjetiteljima i nepomenuo kako je osoblje parka odradilo sve prema protokolu zabavnih parkova.

”Zaustavljanje pojedinih sprava nije samo slučaj u našem parku. I u ostalim svjetski poznatim zabavnim parkovima takve se stvari često događaju. Primjerice, u Gardalandu na tjednoj bazi ima više od 30 sličnih intervencija. A da ne pričamo koliko smo puta doživjeli da na skijalištima ostanemo na žičari čekati vatrogasce na -10 C”, istaknuo je Tabak.

Sinoćnja nezgoda nije bila prva ni u biogradskom zabavnom parku, iz kojega kažu da im je ”u tri godine djelovanja ovo tek druga nezgoda i vatrogasna intervencija takve vrste kojoj smo pristupili na isti način kao i kod nezgode koja se dogodila tek nekoliko dana nakon otvaranja parka 2017., a koja je također završila uspješno”.

Objašnjavaju da ”zbog raznoraznih nepredvidivih situacija pojedine atrakcije mogu stati, no čak i ako se dogodi kvar sprave, one su dodatno osigurane time da pri bilo kakvom nepravilnom radu staju. Svi posjetitelji koji su slučajno ‘zapeli’ prema svim su protokolima skinuti s atrakcije bez ikakvih stresnih situacija”.

Doduše, posjetitelji su sinoć malo pričekali na spuštanje. Naime, vatrogasci nisu imali dovoljno duge ljestve jer su njihove bile na popravku u Njemačkoj pa su zamolili kolege iz Zadra da im dovezu svoje, objasnio je sinoć Darko Banić, zapovjednik JVP Biograd na Moru.

Iz Fun Parka Biograd vatrogascima su zahvalili na pomoći te istaknuli: ”’Sve atrakcije u parku su proizvedene u skladu s najvišim europskim i svjetskim standardima sigurnosti u zabavnoj industriji te udovoljavaju najvišoj sigurnosnoj normi EN 13814, što podrazumijeva najviši stupanj sigurnosti za korisnike. Svaka od atrakcija, sukladno konstrukcijskoj izvedbi, sadrži evakuacijski protokol u slučaju mehaničkog kvara”.

”Zbog specifičnosti izrade atrakcije na kojoj se dogodio zastoj evakuaciji se mora pristupiti na način da se korisnike treba na najsigurniji način spustiti sa svojih sjedala, što je u ovom slučaju profesionalno i maksimalno sigurno odradilo osoblje JVP Biograd na Moru”, objasnili su iz Parka.

Tvrde da se sve atrakcije u parku prema protokolu proizvođača servisiraju i održavaju na dnevnoj bazi te je zajamčena maksimalna sigurnost u svakom trenutku: ”Nažalost, ovdje se radi o mehaničkom kvaru na koji nismo mogli utjecati, ali sigurnost korisnika nije bila ugrožena ni u jednom trenutku. Nakon uspješnog spuštanja s atrakcije posjetitelji su se i slikali s vatrogascima, a zabava u parku nastavlja se i dalje”.
Vijesti.hr
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari