ZAPOSLENIK PLODINA: ‘Blagajnice moraju čistiti posrani WC trgovine jer nisu u stanju zaposliti bar jednu čistačicu’

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U nadi da će njegovo iskustvo nekome koristiti, jedan građanin koji je imao iskustva s radom u supermarketu Plodine odlučio je podijeliti svoju priču s javnosti

Poznato je da oglasi često sadrže nevjerojatna obećanja i stimulativna primanja svojim zaposlenicima. U nadi da će njegovo iskustvo nekome koristiti, jedan građanin koji je imao iskustva s radom u supermarketu Plodine odlučio je podijeliti svoju priču za portal Zagreb.info.

Kaže, na stimulativna primanja zaboravite. Bilo da se radi blagdanom ili u noćnoj smjeni, plaća će biti svejedno 5.000 kuna i ni lipe više. Tvrdi da su sve to laži te se pita, kakav je to 40-satni radni tjedan ako se radi šest dana u tjednu po osam sati. Kako nadalje tvrdi, blagajnice obavezno dolaze ranije te ostaju duže radi obračuna, a što se tiče putnog troška, koji je također naveden u oglasima, on će biti isplaćen samo ukoliko se bude ustrajan u tome jer će “poslovođa reći da to tražite od Zavoda za zapošljavanje”.

No, po njemu, posao teško pada blagajnicama koje uza sve ostale probleme, moraju biti i čistačice.

“Blagajnice moraju čistiti posrani WC trgovine, jer nisu u stanju zaposliti bar jednu, ili dvije čistačice. Ako imate manjka u blagajni, morate dati iz svoga džepa. A ako imate viška to si ne možete uzeti. Višak iz blagajne služi poslovođi i zamjenici poslovođe da si kupuju kekse, čokolade, kave”, požalio se bivši djelatnik za Zagreb.info.

“Kada odete na pauzu i usred pauze nastane gužva na blagajnama, dolaze po vas na pauzu da se vratite na blagajnu. Recite vi meni je li je vrijedno više ikada otići raditi u Plodine sezonski, za bijedu od plaće koja vam ostane nakon što potrošite i na osobne potrebe, da bi na kraju sezone direktori i šefovi dobili nove automobile? Znači za veće plaće se nema, a za nove aute od preko 100.000 kuna se ima? Tipično hrvatski. Škrto i bahato”, nadodaje očajni građanin.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari