Održan prijem za Meri Mataju, plivačicu PK Kantrida koja osvojila 5. mjesto u utrci Svjetskog kupa u Budimpešti

Održan prijem za Meri Mataju, plivačicu PK Kantrida koja osvojila 5. mjesto u utrci Svjetskog kupa u Budimpešti

U Salonu Grada Rijeke održan je prijem za nagrađivanu plivačicu Plivačkog kluba Kantrida koja je početkom listopada osvojila peto mjesto u utrci na Svjetskom kupu u Budimpešti.

Meri Mataju primili su zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan i pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Zdravko Ivanković. U ime Plivačkog kluba Kantrida, prisustvovali su predsjednik kluba Filip Gajski, dopredsjednik kluba, trener kadeta Sandro Bastiančić i glavni trener Dalibor Krebalj.

Zamjenica gradonačelnika čestitala je mladoj plivačici na izvanrednim uspjesima te joj u ime Grada darovala knjigu pod nazivom „Kako čitati grad“ autorice Radmile Matejčić. Istaknula je da je izrazito impresionirana plivačkim uspjesima, trudom i motivacijom mlade sportašice i potvrdila potporu Grada u daljnjem radu Plivačkog kluba.

UPRAVO SE ČITA

Predsjednik kluba Kantrida naglasio je veliku podršku Grada Rijeke te dodao kako se Klub trudi imati što više vrhunskih sportaša koji bi promovirali naš grad. Trener Krebalj dodao je i da je pitanje sporta pitanje na razini države – kako zadržati mlade sportaše i pomoći im da se što duže bave sportom. Naglasio je i da njihovi sportaši treniraju 24 sata tjedno, uredno izvršavaju sve svoje školske obveze te su pravi primjer motiviranih i uspješnih mladih ljudi.

Pročelnik Ivanković kazao je kako mu je drago vidjeti nove plivačke snage i da je Meri prava inspiracija mladim ljudima.

Meri Mataja višestruka je državna prvakinja, polufinalistica svjetskog i europskog juniorskog prvenstva u plivanju, nositeljica brojnih državnih rekorda, a početkom listopada ove godine u utrci Svjetskog kupa u Budimpešti osvojila je peto mjesto u disciplini pedeset metara prsno i to u konkurenciji svjetske elite koju je predvodila aktualna olimpijska pobjednica, Amerikanka Lydia Jacoby. Ona je i maturantica Prve Sušačke Hrvatske Gimnazije, a kontinuitet njezinog kvalitetnog i ustrajnog sportskog rada pokazuje gotovo sto osvojenih medalja na državnim prvenstvima i zapaženo sudjelovanje na najvećim svjetskim i europskim plivačkim smotrama u protekle tri godine.

Plivački klub Kantrida sportska je udruga osnovana 2014. godine u svrhu promicanja, razvitka i unapređenja plivačkog sporta, bavljenja djece i mladeži plivačkim sportom, sudjelovanja na natjecanjima i obavljanja sportske obuke.

U svom sportskom kolektivu okuplja gotovo 500 članova polaznika plivačkog vrtića, škole plivanja, natjecatelja i sportskih rekreativaca. Plivački klub Kantrida ističe se predanim i stručno vođenim radom s dugoročno postavljenim ciljevima, mnoštvom zanimljivih i inovativnih programa (ljetni sportski kampovi, tečaji obuke neplivača i plivačkog usavršavanja), kao i otvorenošću za suradnju na različitim projektima s Primorsko goranskom županijom i Gradom Rijekom.

Razvoj kluba kroz proteklih nekoliko godina popraćen je vrhunskim rezultatima.  Uz osvojenih odličja na Prvenstvima Hrvatske, članovi su bili sudionici najvećih plivačkih natjecanja u Europi i u Svijetu (Mislav Sever – World Championships Hangshou 2018, European Championships Glasgow 2018, Meri Mataja – European Junior Championships Kazan 2019, World Junior Championships Budapest 2019, European Junior Championships Rome 2021, Fina Word Cup Budapest 2021).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari