GRADOVI PRIJATELJI

30 godina prijateljstva Rijeke i Neussa: U Galeriji Kortil se otvara izložba “Grad i transformacija”

U četvrtak 27. kolovoza u Galeriji Kortil, s početkom u 20 sati otvara se izložba Grad i transformacija umjetnika iz Neussa i Rijeke organizirana povodom 30-te obljetnice prijateljstva između ova dva grada. Predstavit će se djela Melanie Richter, Stefanie Minzenmay, Vere Lossau, Nikole Ukića, Igora Eškinje, Slavena Tolja i Nemanje Cvijanovića.

Izložbu je pokrenuo grad Neuss u suradnji s kulturnim forumom Alte Post iz Neussa, a prvobitno je trebala biti otvorena 25. travnja ove godine u Neussu. Zbog pojave koronavirusa otvaranje je moralo biti otkazano, stoga je sada još veće zadovoljstvo djela ovih umjetnika prikazati u Galeriji Kortil u Rijeci, koja je ove godine Europska prijestolnica kulture.

Naslov Grad i transformacija usmjerava pogled na grad, čime izbor umjetničkih djela odražava gradsku temu na vrlo različite načine te nudi prostor za mogući diskurs.
Klaus Richter, direktor kulturnog foruma Alte Post, kurira izložbu uz potporu dvije umjetnice iz Neussa – Stefanie Minzenmay i Melanie Richter, uz Veru Lossau koja će se također predstaviti na ovoj izložbi. Hrvatsku stranu predstavljaju naši poznati umjetnici Igor Eškinja, Nemanja Cvijanović, Slaven Tolj i Nikola Ukić.

Izložba ostaje otvorena do 6. rujna. Radno vrijeme galerije je od ponedjeljka do petka od 10 do 13 sati i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati, a ulaz na izložbu je slobodan.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari