SVEČANI BOŽIĆNI BALET

Orašar u Opatiju donio božićnih duh najvećih europskih pozornica

Orašar Petra Iljiča Čajkovskog, jedno od najljepših i najomiljenijih djela klasične baletne literature, u interpretaciji Ukrainian Classical Balleta i organizaciji Festivala Opatija, sinoć je izvedena pred rasprodanim gledalištem opatijskog centra Gervais.

Nakon što su ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković i gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin uputili pozdravnu riječ i okupljenima zaželjeli sve najbolje za nadolazeće blagdane, počela je dvosatna baletna bajka.

VIDEO DANA:

Vrhunski plesači, prvaci i solisti ukrajinskih nacionalnih kazališta, koji u svojem umjetničkom izričaju njeguju visoku tradiciju ruskog baleta i baletne škole, zadivili su publiku neponovljivim spojem klasičnog baleta i modernih scenskih i režiserskih rješenja. Njihove majstorske plesne vještine dodatno istaknute raskošnim kostimima i glumačkim talentom izazivali su valove spontanih aplauza. Karizmatičnom energijom, gracioznošću pokreta i sofisticiranim izvedbama posebno su osvojili Ilona Kravčenko, u ulozi Marie i Šećerne vile te Denis Pančenko u ulozi Orašara i Princa. Pravu božićnu čaroliju, uz bezvremensku glazbu Čajkovskog, dočarala je i jedinstvena scenografija u kombinaciji s video-projekcijama u čijem središtu se isticala prava božićna jelka, prepoznatljivi motiv bajke.

Ova predivna baletna izvedba vrhunskom umjetničkom postavom i impresivnim produkcijskim zahtjevima publici je priuštila nezaboravan doživljaj koji će još dugo pamtiti.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari