''LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA''

Dječji tjedan u Muzeju grada Rijeke za naše najmlađe priprema zanimljive radionice

Foto: Facebook/ Muzej grada Rijeke

U Muzeju grada Rijeke vrata su najmlađima stalno otvorena. Tijekom Dječjeg tjedna, koji se obilježava pod geslom „Ljubav djeci prije svega“, za njih i roditelje pripremljeni su dodatni programi.

U srijedu, 6. listopada, u Palači šećera, s početkom u 18 sati, kreće Edukativno-kreativna radionica izrade šećernih glava. Polaznici radionice tu se mogu okušati u izradi malih šećernih glava kakve su se proizvodile u riječkoj Rafineriji šećera. U sklopu radionice predviđeno je interaktivno vodstvo stalnim postavom Palače. Radionica je za djecu od 6 do 10 godina, besplatna je i traje 60 minuta. Broj polaznika je ograničen, pa je obvezna prijava na link https://forms.office.com/r/eqkkTUk9tR.

U četvrtak, 7. listopada, ulaz djeci predškolske i osnovnoškolske dobi je u Palaču šećera slobodan.  Osoba u pratnji djeteta plaća ulaznicu po cijeni 50 posto nižoj od redovne, što znači 30 kuna. Radno vrijeme je od 11 do 20 sati.

U petak, 8. listopada, organiziraju se dva programa.

VIDEO DANA:

Prvi je gostujuće predavanje za roditelje „Superroditelji i superburnout“. Što je „superburnaut“? O njemu su u posljednje vrijeme mnogo govori. Često ga povezuju s menadžerskim poslom, a sve češće i s roditeljstvom. Znamo kako je ono bilo izazovno oduvijek, no što se toliko promijenilo da se sve više roditelja susreće s pregaranjem? Što sve utječe na našu mentalnu, ne samo fizičku iscrpljenost? Kako se nositi s roditeljstvom, a ne pregorjeti? Kako biti dobri prema sebi i istovremeno prema djetetu? O tomu će govoriti sociologinja Ivana Habuš Kraljević, voditeljica Centra za roditelje Klubko. Predavanje i razgovor počinju u Palači šećera u 18 sati, a traju 90 minuta. Cijena sudjelovanja je 50 kuna. Broj polaznika je ograničen, pa je obvezna prijava na link https://forms.office.com/r/ESTdVH1s2b.

Drugi program također se odvija u Palači šećera u 18 sati, a riječ je o „Relax kids“ igraonici za sretniju djecu. Njome se na zaigran način pomaže djeci da uvježbaju: upravljati emocijama, komunicirati s okolinom na prihvatljiv način, samostalno mijenjati neugodne emocije, bolje se koncentrirati, ojačati iznutra uz veće samopoštovanje i samopouzdanje, pravilno disati, relaksirati se raznim tehnikama,  pobuditi empatiju prema svim živim bićima, nositi se sa školskim ili vrtićkim izazovima, povećati emocionalnu inteligenciju, zadržati imunitet i mirnije spavati, osvijestiti ljubav i poštovanje prema sebi te kako se bolje osjećati unutar obitelji i zajednice.

A sve to na radionici uz mnogo smijeha i opuštanja. Vodi je Ivančica Tarade, certificirana Relax Kids trenerica za djecu i odrasle, voditeljica Centra za osobni razvoj i edukaciju Relax kids 4All. Namijenjena je djeci od 4 do 10 godina i traje 90 minuta. Sudjelovanje je besplatno, uz obveznu prijavu na link https://forms.office.com/r/TG6WgTzeyA.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari