RIJEČKI SAJAM KNJIGA I FESTIVAL AUTORA

Festival Vrisak i ove godine u Rijeci – više od 30 događanja sa više od 40 domaćih i stranih autora

Riječku kulturnu ponudu za rujan obilježit će 13. Vrisak – riječki sajam knjiga i festival autora, koji se prebacio s tradicionalnog svibanjskog termina na rujan. Središnji festivalski dio održavat će se od 13. do 19. rujna u prostorima zgrade Exporta i Guvernerove palače.

Kako navode organizatori, trinaesto izdanje donosi više od trideset programa – predstavljanja knjiga, razgovore s autorima, koncerte, izložbe i okrugle stolove. U programu Vriska gostovat će više od 40 domaćih i stranih autora.

Ovogodišnje inozemne goste predvode Abdellatif Laâbi, važan frankofoni glas marokanske poezije i jedan od najvećih živućih pjesnika, makedonska autorica Rumena Bužarovska, nizozemski autor Ilja Leonard Pfeijffer, njemački pisac Karl Rühmann koji će predstaviti nedavno objavljeni roman u izdanju VBZ-a „Pikule ciglene boje” i mnogi drugi.

Svečano otvorenje festivalskog dijela ovogodišnjeg Vriska održat će se 13. rujna u 19:30 sati u dvorištu Guvernerove palače, uz posebne glazbene goste i svečanu dodjelu V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman.

Sajamski dio Vriska od 1. do 24. rujna

Sajamski, izložbeno-prodajni dio tradicionalno počinje znatno ranije pa će se i ovoga puta od 1. do 24. rujna u knjižari V.B.Z. na Korzu te na književnim punktovima na Jadranskom trgu i Bazarigovom prolazu knjige domaćih i stranih izdavača moći pronaći po sajamskim popustima na sniženju od 20 do 80 posto. Knjige će se pronaći već od 10 kuna, a novi naslovi bit će sniženi 20 %.

Vrisak okuplja sve relevantne hrvatske izdavače s novim naslovima i zanimljivim akcijskim ponudama na starije naslove. U sajamskom dijelu sudjeluju ovi izdavači: VBZ, Naša djeca, Fraktura, Znanje, Mozaik knjiga, Planetopija, Profil, Fokus komunikacije, MeandarFelix libar, Leo Commerce, Meandar, Naklada Jesenski Turk, Veble, Sandorf, Stilus knjigaNaklada Ljevak i mnogi drugi. Knjige će se pronaći već od 10 kuna, a novi naslovi bit će sniženi do 20 %. U širokoj ponudi pronaći će se i knjige na stranim jezicima, posebno Taschenova izdanja, ali i VBZ-ova biblioteka The Best of Croatian Literature u kojoj se objavljuju djela domaćih autora na engleskom i njemačkom jeziku. Poseban dio bit će posvećen i knjigama za djecu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari