Još i to… Savjetnik predsjednice napao Milanovića, šef njezina stožera mu se ispričao

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon debate savjetnik predsjednice prozvao Milanovića za sramotni govor

“Govorio sam dva sata, što da vam više kažem. Dobro. Mislim da će ljudi vidjeti tko govori istinu, a tko živi od neistine. Mislim da je prva debata bila potpuni nizozemski totalni nogomet, a večeras je bila la zona mista”, kazao je Milanović nakon sučeljavanja.

Na pitanje kako je izvadio tešku artiljeriju spominjići tvrtku Kontinental Leona Sulića, kazao je kako su to informacije s Trgovačkog suda. Nekoliko dana se o tome piše, nije to demantirano. Firma je devastirana. 20 milijuna je pokradeno. To je bila nagrada za HDZ-ovce”.

Na te njegove riječi reagirao je savjetnik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Tomislav Madžar.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

“Sram vas može biti. Sram vas može biti na ovakvom ponašanju i takvom govoru”, doviknuo je Madžar.

Na to je Milanović upitao: “Je li to iz osiguranja”, na što mu je šef njegovog stožera pojasnio da je riječ o savjetniku predsjednice.

“To vam je zato što se bili na minimalcu, a niste prijavili punu plaću. Zašto ste na minimalcu. To vam je gospodarstvo”, uzviknuo je savjetnik predsjendie dok je Milanović pokušao otići.

No okrenuo se i rekao: “Evo vidite. Izazivaju u Saboru, a ne znau se tući. Ovako pričaju s bivšim premijerom. Ja tog čovjeka ne poznajem, ne znam tko je”, kazao je Milanović i otišao.

Sve je sa strane slušala i aktualna predsjenica koja je kazala kako “svatko ima pravo na svoj stil”.

“Stil gospodina Milanovića i riječnik koji koristi je doista neobičan”, poručila je Grabar Kitarović.

Dodala je kako je slušala njegove razgovore sa stranim državnicima te misli da je puno toga što izgovori neprimjereno i nevezano uz temu te da se same teme drži vrlo površno.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

“Što se tiče sučeljavanja, ja sam navikla na sve vrste vrijeđanja. Nije me to pogodilo. Moja imovina, moj život je svima otvoren i jasan i niz konstrukcija koje je gospodin Milanović večeras iznio uopće ne stoje. Sučeljavanje je bilo uredu no voljela bih da smo se malo više koncentrirali na program, a ne na pitanja koja su stvar prošlosti i koja su gotova”, poručila je predsjednica.

Na pitanje je li ju iznenadio temom o Kontinental prijevozu kazala je kako je tamo bila nekoliko mjeseci te da nije primila nikakve novce. “Iznenadio me što je gospodin Sulić vezan uz to. To nisam znala. To je bilo negdje ’94 – ’95. godine. To sam zaboravila. Ubrzo sam otišla na diplomatski mandat tako da sam sama istupila iz tog nadzornog odbora”, kazala je Grabar-Kitarović.

Kasnije je glasnogovornik kampanje Zorana Milanovića, Nikola Jelić putem Twittera poručio kako se šef stožera Kolinde Grabar-Kitarović ispričao Milanoviću.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari