JOŠ JEDNA ŽRTVA EPIDEMIJE

‘Homo si teć’ odgođen za 2021. godinu! Najveća ulična utrka u Hrvatskoj neće se održati zbog koronavirusa

Festival sporta i rekreacije „Homo si teć / Rijeka Run“, koji je najprije s proljetnog prebačen u jesenski termin, odgađa se za 2021. godinu.

Kako ističu organizatori, nakon što je u ožujku zbog pojave epidemije koronavirusa, Festival sporta i rekreacije odgođen za rujan, zbog i dalje prisutne neizvjesnosti po pitanju novih mjera sprječavanja širenja epidemije, donesena je odluka o odgodi manifestacije za sljedeću godinu.

Naime, ulične utrke i popratne manifestacije ovog Festivala u kontekstu masovnosti posjeta nije moguće organizirati na posve siguran način za natjecatelje i sudionike te je procijenjeno da je zaštita zdravlja važnija od ovogodišnje provedbe manifestacije. Dijelu prijavljenih natjecatelja, koji su to zatražili već je nakon prve odgode manifestacije, tijekom travnja i svibnja vraćena uplaćena kotizacija za sudjelovanje u utrkama.

Mogućnost povrata kotizacije otvorena je i za ostale koji u manifestaciji neće sudjelovati 2021. Ostalima, koji povrat kotizacije ne zatraže, uplaćena kotizacija će automatski biti prebačena za 2021. godinu. Rijeka Run utrke godinama nose međunarodni karakter te okupljaju trkače koji dolaze iz zemalja diljem svijeta, a u ostatku manifestacije sudjeluje velik broj Riječanki i Riječana, djece, invalida i brojnih posjetitelja Rijeke.

„Želja organizatora je da sve natjecateljske i nenatjecateljske utrke zadrže ne samo brojnost nego i pozitivan duh koji se godinama razvija među posjetiteljima i sudionicima. No, kako stanje s COVID 19 epidemijom još uvijek nije takvo da su Hrvatska i ostale europske zemlje oslobođene opasnosti, odlučeno je odgoditi utrke za 2021. tj. za razdoblje u kojem će mjere suzbijanja razvoja epidemije korona virusa biti, nadamo se, završene,“ u ime organizacijskog odbora ističu predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac, predsjednik Atletskog kluba Ri maraton Radovan Šoljaga, te Iva Florijančić, direktorica Atletskog kluba Kvarner.

Novi termini utrka Festivala sporta i rekreacije „Homo si teć / jeka Run“ bit će objavljeni naknadno i na vrijeme, a oni će ovisiti o praćenju razvoja situacije s virusom i poduzimanju epidemioloških mjera zaštite.

Sve dodatne informacije mogu se pronaći na mrežnim stranicama Festivala sporta i rekreacije ili putem e-maila info@rijeka.run.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari