INICIJATIVA “PROTIV SKUPOG ENERGA”: Vratite cijene na one prije 1. siječnja 2012.

Dvjestotinjak prosvjednika okupilo se u ponedjeljak predvečer na prosvjedu inicijative “Protiv skupog Energa” koji je održan ispred te riječke tvrtke. Unatoč najavljenom pojeftinjenju usluge isporuke toplinske energije od 15 posto, prosvjednici smatraju da je toplinska energija koju “Energo” isporučuje preskupa i traže da se cijene vrate na one prije 1. siječnja 2012. godine.

IMG_4311

Očekuju podršku političara “prije nego u Rijeci nastane potpuna socijalna katastrofa”, te da se građanima omogući pravo na samostalno izdvajanje iz toplinskog sustava, za što sada treba suglasnost 90 posto stanara zgrade.

“Energu” su poručili – ili snižavanje cijene na razinu prije poskupljenja 1. siječnja 2012. ili da zatvore svoju djelatnost opskrbe toplinskom energijom.

“Energo” isporučuje toplinsku energiju u oko 260 riječkih zgrada, a iz sustava grijanja je dosada izašlo sedam zgrada.

“Živi zid” ugrabio trenutak

Riječki aktivisti Živog zida ugrabili su trenutak da po završetku službenog dijela prosvjeda izreknu i svoju ocjenu ne samo situacije oko Energa, već i ukupne situacije u Hrvatskoj pri čemu su još jednom ponovili svoje teze o izjednačenoj krivnji najvećih stranaka, HDZ-a i SDP-a, za propadanje Hrvatske posljednjih desetljeća.

IMG_4317

Bez obzira na optužbe “velikih” stranaka koji ih proglašavaju “populistima nesposobnima za ozbiljno vođenje politike a kamoli obnašanje vlasti”, promatrača mora zadiviti energija mladih aktivista Živog zida. Tako je jedan od njih glasno zatražio od političkih elita da priliku napokon daju mladima, a što se tiče situacije oko Energa lakonski je poručio: “Energo je pljačkaš, a zapravo bi Energo trebao plaćati građanima jer drži svoje cijevi u njihovu privatnom vlasništvu”!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari