I OVO JE MOGUĆE, STOGA PRIPAZITE!

Lažni veterinari ženi ukrali novac koji je zaradila od prodaje janjadi!

Foto: RTL

U Lovincu jedna je 68-godišnjakinja ostala bez novca koji je zaradila od prodaje janjadi i to nakon što su je pokrala dva nepoznata muškarca. Kada su joj prišli na licu su imali higijenske maske, a predstavili su se kao veterinari i ponudili joj pomoć oko provjere valjanosti novca, priopćila je policija.

Rekli su joj kako imaju određena saznanja da je novac koji je dobila od prodaje janjaca krivotvoren te su joj novac uzeli uz obrazloženje da ga idu pregledati u automobil, nakon čega se se “udaljili u nepoznatom smjeru”, objavila je policija koja traga za prevarantima.

Protiv počinitelja će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, no u policiji istovremeno ponovno podsjećaju da ovakve prijevare nisu rijetke.

“Mnoga kaznena djela protiv imovine počinjena su tako da se počinitelj lažno predstavio kao inkasator, poštar, trgovac i slično. U pravilu oštećene osobe ih same puštaju u stan ili obiteljsku kuću, pritom ne provjeravaju o kome se radi, često takve osobe ostavljaju bez nadzora te im na taj način omogućuju da počine kaznena djela”, piše u policijskom priopćenju.

Policija stoga savjetuje ljude da ne puštaju nepoznate osobe u svoje domove bez da prije toga utvrde o kome se točno radi, odakle osoba dolazi i što hoće te da od posjetitelja koji se predstave kao službene osobe zatraže i službenu iskaznicu kako bi potvrdili njegov ili njihov identitet.

Ne dajte se impresionirati odlučnim nastupom nepoznatog prevaranta, njegovom titulom i slično, ne nasjedajte na trikove poput nesvjestice ili malaksalosti niti na ponudu knjiga, posteljine i druge robe te prosjačenje, samo su neki od savjeta građanima za zaštitu od prevaranata.

 

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views