PREDSJEDNIK REPUBLIKE

Milanović o proslavi Oluje: ‘Neka HOS-ovci viču na mene, ali neka ne oblače majice. To smeta i Plenkovića’

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je u utorak na svečanosti obilježavanja 30. obljetnice ustrojavanja postrojbe Prvi hrvatski redarstvenik u Policijskoj akademiji

Predsjednik je na svečanosti uručio odlikovanje “Red Nikole Šubića Zrinskog” postrojbi Prvi hrvatski redarstvenik koju je odlikovao za iskazano junaštvo njezinih pripadnika u Domovinskom ratu.

”Rat ste dobili, dobili smo ga svi zajedno, ali najviše oni s oružjem. Bez nas bilo bi isto, bez vas ne bi bilo isto. Rat je gotov. Propala je namjera da se na Haškom sudu ovo pokaže kao udruženi zločinački pothvat. Imali smo i sreće da nijedan naš general nije osuđen za zločinački pothvat koji je jedna glupa i ružna izmišljotina. Ne znam tko je za to kriv, ali sam sretan što je ta loša namjera propala. Posebno bih pozdravio obitelji poginulih i nestalih. Žao mi je što postrojba priznanje nije dobila ranije. Odlikovat ću i brigade iz BiH koje su spašavale Bihać, ali prije svega Hrvatsku. ‘Naš dug časti prema vama i prema njima je odlikovanje. Živjela Hrvatska!”, rekao je Milanović u svom govoru.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

“Plenković će se potruditi da proslava bude halal”

Poslije svečanosti Milanović je novinarima komentirao najavu da će pripadnici HOS-a na obljetnici Oluje u Kninu nositi majice s pozdravom “Za dom spremni”. Kada se to dogodilo u Okučinama na obljetnici Bljeska, predsjednik je otišao.

“U Okučanima je to bio protokol, ispred premijera i mene, ovo je drugo. Bilo bi dobro da se ne sramotimo, nek’ ne oblače majice, to nam radi štetu. Ako žele, neka viču na mene, ali nek’ ne oblače majice. Ako Plenković obuče tu majicu? Neće, neće, sigurno. Neće je obući, to njemu smeta isto kao meni”, rekao je Milanović.

“Sigurno neću dopustiti da se od Hrvatske radi ruglo, siguran sam da će se premijer potruditi da to (proslava Oluje) bude halal, da bude čisto”, kazao je dodavši da će reagirati bude li to potrebno. Drago mu je što na proslavu dolazi potpredsjednik Vlade iz redova SDSS-a Boris Milošević.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Ovlasti Nacionalnog Stožera civilne zaštite: “Ponavljat ću koliko treba”

Govoreći o ovlastima Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu i postupcima koji su zbog toga pokrenuti pred Ustavnim sudom, Milanović je kazao kako predsjednik nema nikakav poseban status pred tim sudom, ali da je na njemu da to kaže.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

“Zašto ne želite da pravno funkcioniramo perfetkno? Postoji način da se to uredi. U ovom slučaju si je jedna grupa uzela pravo da uređuju živote ljudi. Idemo se ponašati kao odrasli ljudi, dajmo da Sabor da taj placet. Svaki put kad me budete pitali, ponavljat ću iste stvari”, istaknuo je predsjednik te se osvrnuo na Plenkovićev komentar o toj temi:

“Što je ono rekao, da dosađujem? Ne, neku drugu riječ… Recikliranje je rekao. Recikliranje je stvar budućnosti.”

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari