BORBA S KORONAVIRUSOM

PGŽ nastavlja s cijepljenjem starijih i kronično bolesnih; O AstraZeneci odlučuju obiteljski liječnici…

O aktualnoj epidemiološkoj situaciji izvijestio je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović koji je rekao da je uobičajeno, zbog malog broja testiranja nedjeljom i danas tek dvoje novooboljelih od koronavirusa.

Mićović je naglasio kako su ovo pozitivni pokazatelji no, upozorio je da zbog potvrđene pojave novih, mutiranih virusa u RH i dalje treba strogo poštivati propisane epidemiološke mjere. Naveo je također da je do sada testirana gotovo polovica stanovnika PGŽ, njih 119 628 te da smo po broju testiranja u samom vrhu u RH.

Pojasnio je stav oko upotrebe AstraZenecinog cjepiva kod osoba starijih od 60 godina. Rekao je da je to bez sumnje cjepivo dobre kvalitete oko kojeg se još čekaju neka dodatna pojašnjenja od proizvođača pa je iz tog razloga ostavljena mogućnost da liječnici obiteljske medicine u izravnom kontaktu sa svojim pacijentima, odluče hoće li ih cijepiti upravo tim cjepivom.

Najavio je i nastavak cijepljenja starijih i kronično bolesnih tijekom ovog tjedna na za to predviđenim punktovima u Gradu Rijeci te u drugim dijelovima po ispostavama Županije.

Sve ordinacije obiteljske medicine mogu ovaj tjedan na cijepljenje uputiti po 6 svojih pacijenata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari