Plenković odgovorio šefu IDS-a: ‘Ako se IDS hoće igrati prebacivanja odgovornosti, neka se zapita što je po pitanju Uljanika radio zadnjih 30 godina’

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Miletić je rekao da je guranje Uljanika u stečaj ekonomski udar HDZ-a na Istru

Premijer Andrej Plenković je komentirao intervju predsjednika IDS-a Borisa Miletića za Večernji list koji je rekao da je guranje Uljanika u stečaj ekonomski udar HDZ-a na Istru.

“Ako se IDS hoće igrati prebacivanja odgovornosti, neka se zapitaju što su radili po temi Uljanika zadnjih 30 godina, a ne zadnjih 17 mjeseci”, rekao je Plenković u subotu u Westinu, gdje je sudjelovao na sastanku Stalnog odbora Parlamentarne skupštine NATO-a.

Po njegovim riječima, Vlada je prošle godine napravila iskorak, “za razliku od onih jamstava koje su vlade SDP-a, a u kojima je sudjelovao i IDS, davale jamstva za brodove koji nisu izgrađeni”.

“Mi smo napravili ono što je tada bilo jedino ispravno i moguće, dali ‘rescue aid’ u skladu sa smjernicama Europske komisije i otvorili put u tom trenutku za pronalaženje adekvatnog partnera za restrukturiranje”, istaknuo je.

Vijesti.hr

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari