Obersnel i Bandić otkrili: Iznos do pune cijene liječenja male Mile “pokrit” će gradovi Rijeka, Zagreb i drugi te Vlada RH!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Dvogodišnja djevojčica Mila iz Rijeke koja boluje od teške bolesti ujedinila je sve dobre ljude, cijelu Hrvatsku i ljude u inozemstvu

I dalje pristižu donacije za njezino liječenje u Philadelphiji iz cijele Hrvatske, ali i šire. Akcija se proširila izvan granica naše zemlje pa uplate stižu iz Srbije, Bosne, Crne Gore, ali i iz Amerike i Australije.

Kako bi javnost bila u svakom trenutku pravodobno informirana o donacijama podignuta je i web stranica lifeformila.com koju uređuju uža obitelj i bliski prijatelji i koja će izvještavati o prikupljenim sredstvima. Zasad je poznato da je prikupljeno više od polovice potrebnog iznosa od 2,8 milijuna dolara no iznos je vjerojatno znatno narastao tijekom vikenda o čemu će javnost biti upoznata sutra čim se obznane podaci o platnom prometu novčarskih institucija tijekom protekla dva dana.

Dio građana proteklih dana pitao se hoće li se u akciju i na koji način uključiti gradovi, općine i Vlada RH a dio odgovora na to pitanje dobili smo danas.

Naime, u javnost su stigle izjave riječkog gradonačenika Vojka Obersnela i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

“Mislim da nema nijedne humanitarne akcije u kojoj nije sudjelovao Grad Rijeka pa između ostalog i ja osobno pa smo to učinili i ovoga puta”, izjavio je danas riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Uključeni su i drugi gradovi i općine.

“Grad Zagreb se želi uključiti sa Gradom Rijekom i Vladom RH i nadoknaditi sve novce do punog iznosa da se dijete izliječi”, izjavio je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić za Novu TV.

Podsjetimo, oko slučaja dvogodišnje Mile angažirao se i Ured predsjednice i hrvatski veleposlanik u SAD-u Pjer Šimunović koji je bio spona s Dječjom bolnicom u Philadelphiji.

Bolnica će Milinoj obitelji do ponedjeljka predati plan liječenja i ukupan troškovnik.

Povezani VIDEO: