RUŠE SE STARA ŽELJEZNIČKA SKLADIŠTA

Pogledajte fotografije: Ovako na Žabici izgleda priprema terena za novi autobusni kolodvor! Skladišta idu u povijest…

Ruše se stara željeznička skladišta na Žabici, na mjestu na kojem će se graditi novi autobusni kolodvor vrijedan je oko 70 milijuna eura

Zahuktalo se rušenje starih željezničkih skladišta na Žabici i to je konkretan znak da se ozbiljno kreće u realizaciju projekta izgradnje novog autobusnog kolodvora kojeg Riječani toliko željno iščekuju već desetljećima.

Podsjetimo, nakon što je Grad Rijeka prodao zemljište za 11,3 milijuna eura, investitor – tvrtka Best in Parking – je početkom prosinca prošle godine ušao u posao vrijedan otprilike 70 milijuna eura.

Nakon što se u potpunosti ‘izravna’ teren, što uključuje sondiranje i eventualno saniranje podzemnih voda, krenut će izgradnja koja bi trebala biti dovršena u roku dvije godine.

Pored autobusnog kolodvora s 14 perona, projekt Zapadna Žabica uključuje i izgradnju podzemne garaže s oko 800 mjesta te 8.000 četvornih metara komercijalnog prostora za ugostitlejstvo i trgovinu.

Projekt je djelo arhitekata iz Studija 3LHD a ožete ga vidjeti OVDJE.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari