DRAMATIČNI TRENUCI

Procurila snimka potonuća jahte iz Rijeke nakon što je udarila u ribarski brod i ubila brodskog kuhara

Foto: Morski.hr/čitatelj

U pomorskoj nesreći u kojoj su sudjelovali jahta i ribarski brod u ponedjeljak navečer kod Murvenjaka poginula je jedna osoba, a nekoliko je lakše ozlijeđeno. Jahta je potonula na 85 metara dubine, a očevid provodi Lučka kapetanija Šibenik u suradnji s policijom

Morski.hr objavio je ekskluzivnu snimku nastalu nakon što je jahta AE iz Rijeke udarila u ribarski brod pri čemu je poginuo 61-godišnji kuhar Vatroslav Ugrinić, član posade ribarskog broda.

Budući da je jahta potonula na 85 metara dubine, službene vlasti zabrinute su oko težine operacije vađenja. Morski.hr navodi da su se u redakciju javile tvrtke koje imaju potrebnu tehnologiju za vađenje plovila na čak 120 metara dubine.

Policija je izvijestila da je do pomorske nesreće došlo tako da je osumnjičeni 51-godišnjak teško prekršio propise o sigurnosti pomorskog prometa tako što je zanemario važnost savjesnog izviđanja i promatranja radi potpune procjene situacije, a isto tako je zanemario i važnost kretanja sigurnom brzinom u plovidbi.

Pogledajte video:

Osumnjičeni vozač jahte je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Ugrožavanje posebnih vrsta prometa iz čl. 225. st. 4. Kaznenog zakona predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, a kaznena prijava dostavljena je Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Snimka prikazuje ispovijest Karla Magića koji je od mjesta nesreće bio udaljen 150 metara te je prvi nazvao 112 i obavijestio o nesreći.

Osim što je u interesu javnosti, Morski.hr objavljuje snimku zbog koristi u sudskom postupku, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari