VISOKE TEMPERATURE

PROGNOZA VREMENA Neki će biti jako zadovoljni, neki baš i ne – evo kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana

Ilustracija/ Hrvoje Skočić/Riportal

Sve toplije i neugodnije bit će i u kopnenim krajevima

Frontalni poremećaji, pa i oni oslabljeni ovih će dana biti podalje od naših krajeva. Bit će to stabilno vrijeme u anticikloni, ali uz daljnji dotok toplijeg zraka.

Osobito neugodno je na Jadranu, što zbog visokih noćnih temperatura koje ne dozvoljavaju primjeren odmor, tako i zbog iznimno visokih dnevnih temperatura, danas lokalno i preko 36 °C. Sve toplije i neugodnije bit će i u kopnenim krajevima.

ČETVRTAK

Ujutro i prijepodne uglavnom vedro i sunčano, a osobito na Jadranu i još malo toplije. Naime, slaba do umjerena, pod Velebitom nakratko pojačan bura, koja je puhala u noći i jutros sprječavala je pad noćnih temperatura.

Više u VIDEOPRILOGU:

Na sjevernom Jadranu vrlo visoka opasnost djelovanja toplinskog vala na ljudsko zdravlje, osobito uz obalu. Bura će potpuno oslabjeti, a osvježenje se može potražiti u moru ili tek u najvišem gorju. Doduše, u Gorskom kotaru postoji mala mogućnost za koju kap kiše ili kraći pljusak.

U nastavku će dana u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj biti sunčanije nego jučer, no opet može ponegdje biti grudastih oblaka vertikalnog razvoja, ali bit će i manji i rjeđi nego jučer, te bez kiše. Vjetar slab, a bit će vruće i sparno s temperaturom preko 30 °C.

I na istoku mirnije i sunčanije, tek prolazno oko Slavonskog gorja može biti umjerene naoblake. Najviša temperatura tek za nijansu niža od jučerašnje. Ostaje vruće.

U Dalmaciji vruće od ranog jutra, a danju će vrućina biti sve neugodnija, ali i opasnija. Bit će manje vjetrovito pa značajnije olakšanje neće pružati ni prolazno slab maestral na moru. Temperatura posvuda između 33 i 36 °C, a u Zagori te osobito dolini Neretve može se ići i do 38 °C.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu gotovo bez oblačka sve do utorka. I dalje će iznimno izražena biti vrućina, osobito neugodna nakon vrlo toplih noći, posebice u Dalmaciji. Malo će se lakše disati čini se nakon kratkotrajnog pogoršanja u utorak, prognozira Dorian Ribarić za RTL.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Slijede nam prave ljetne prilike. Sunčano i vruće do početka novog tjedna. Već u nedjelju može biti nešto više oblaka dnevnog razvoja, ali se pravo pogoršanje očekuje na prijelazu s ponedjeljka na utorak, ponegdje moguće i izraženije. No, o tom potom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja