PROGNOZA ŽELJKE POGAČIĆ

Video | PROGNOZA VREMENA U tjednu pred nama ‘skokovite’ promjene, slijedi pogoršanje vremena

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Veljača će na kopnu početi uz hladno i vjetrovito vrijeme

Nakon vedrine i gotovo proljetne topline, danas slijedi pogoršanje vremena pod utjecajem ciklone sa zapada. No, kišobrane i vjetrovke pripremite za popodnevne i večernje sate.

Veći dio prijepodneva bit će suho i sunčano. Promjenu vremena najavit će isprva umjereno, zatim i vrlo jako jugo na Jadranu. Pritom će se uz more i jače naoblačiti, a pod Velebitom i u gorju početi i slaba kiša.

Više u VIDEOPRILOGU:

Od sredine dana počet će slaba kiša i u središnjoj Hrvatskoj i Dalmaciji, potom i na krajnjem istoku i jugu. Prema večeri u nizinama, a osobito u gorju i unutrašnjosti Dalmacije, kiša će prijeći u susnježicu i snijeg, uz stvaranje tek tanjeg snježnog pokrivača.

U Dalmaciji se očekuju konkretniji i lokalno jači grmljavinski pljuskovi, drugdje će kiša biti slaba i malih količina. Vjetar popodne okreće smjer, zapuhat će na kopnu do umjeren i hladan sjeverac, a pod Velebitom jaka bura! Bit će hladnije nego jučer, osobito navečer!

U NASTAVKU TJEDNA NA MORU

Južina će krajem tjedna donijeti kišu i na sjeverni Jadran, u subotu i u Dalmaciju. Pritom će i jutra biti malo manje hladna.

No, prvi dani veljače na moru proteći će uz vrijeme po buri, u srijedu nakratko i uz sjeverozapadnjak. Hladnoća će dakle pomalo popuštati.

U NASTAVKU TJEDNA NA KOPNU

Veljača će na kopnu početi uz hladno i vjetrovito vrijeme. Izmjenjivat će se sunčana i oblačnija razdoblja s povremenim slabim oborinama na granici kiše i snijega.

Četvrtak će biti najstabilniji i najsunčaniji dan. Krajem ovog tjedna računajte na južinu i opet oblačnije, nestabilnije i malo toplije vrijeme.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari