ŽUPANIJSKI STOŽER

U KBC-u Rijeka od/S COVID-19 bolesti preminulo još dvoje starijih pacijenata

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Danas je u PGŽ 75 novooboljelih, a 1014 je osoba ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva smanjio te iznosi 10992 slučajeva.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 870 uzoraka briseva, što čini udio od 8.62% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

61 novooboljelih osoba su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 5 iz Crikveničko- vinodolske regije, 4 sa Liburnijskog područja, 2 iz GK te po 1 s otoka Lošinja, Cresa i Raba.

Najveći broj novooboljelih osoba, njih 48 pripadaju skupini radno aktivne populacije, 18 mlađim dobnim skupinama te 9 populaciji starijoj od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se danas u odnosu na jučer povećao za 4 pacijenta i iznosi 115.

U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 9 pacijenata dakle jednaki broj kao i jučer.

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka je od COVID-19 bolesti preminulo još dvoje starijih pacijenata sa prebivalištem u PGŽ.

Tako se broj umrlih osoba u PGŽ tijekom V epidemijskog vala kojeg projiciramo od 4.01. popeo na 36 osoba od kojih su 11 bile cijepljene, ali te osobe nisu primile tkz. booster dozu za pojačanje zaštitnog imunološkog odgovora što bi za njih s obzirom na stariju dob bilo od izuzetnog značaja.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ je zbog današnjeg značajnog pada broja aktivnih slučajeva i rasta broja hospitaliziranih nešto porastao te iznosi 1.04%.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari