SVLADALI GA

Psihički rastrojen muškarac gađao policajca sjekirom i oštetio službeni auto

Foto: PU vukovarsko-srijemska

U Iloku je umalo došlo do kobnog incidenta.

Naime, nakon dojave o nasilničkom ponašanju, na teren su došli policajci kojima je 50-godišnjak oštetio službeni automobil sjekirom, nakon čega je istom htio ozlijediti službenika. Bacio mu je sjekiru u smjeru glave, a ubrzo nakon toga je svladan unatgoč pruženom otporu. Muškarac je pokazivao znakove psihičkog rastrojstva, pišu Vijesti.hr

Pročitajte priopćenje PU vukovarsko-srijemske u cijelosti:

“Po dolasku policijskih službenika na mjesto događaja dojave o nasilničkom ponašanju 50-godišnjeg muškarca u obitelji 22. travnja u 12,20 sati u Ulici Vlatka Kraljevića u Iloku, 50-godišnjak je zamahivao sjekirom prema policijskim službenicima u namjeri njihovog ozljeđivanja. Sjekirom je oštetio policijsko vozilo, a potom ju je bacio u smjeru glave policijskog službenika koji se uspio izmaknuti bacanjem na pod”, stoji u priopćenju PU vukovarsko-srijemske.

S obzirom da je muškarac pokazivao znakove psihičkog rastrojstva te kako danim upozorenjima i zapovijedima nisu mogli na siguran način otkloniti opasnost, policijski službenici su pozvali pomoć drugih policijskih službenika te po njihovom dolasku nad njim uporabili sredstva prisile radi savladavanja aktivnog otpora osobe. 50-godišnjak je potom priveden u službene prostorije policije.

Pozvana je hitna medicinska pomoć, čiji djelatnici su po izvršenom liječničkom pregledu 50-godišnjaka, zbog njegovog psihičkog rastrojstva zatražili pružanje asistencije policije prilikom prijevoza u NMB Vukovar. Policijski službenik je tijekom intervencije lakše ozlijeđen.

Po završetku liječenja, policija će nad 50-godišnjakom provesti kriminalističko istraživanje.”, stoji u policijskom priopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari