RIJEKA – SLAVEN BELUPO 1:1: Riječani lakše s Dinamom i Hajdukom no sa Slavenom i Interom

RIJEKA – SLAVEN BELUPO 1:1 (1:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Utakmica 20. kola MaxTV Prve lige. Gledatelja: 3000.

Sudac: Damir Batinić (Osijek)

Strijelci: Tomasov (25), Arap (71)

RIJEKA – Vargić – Ristovski, Samardžić, Mitrović, Zuta – Močinić (Bradarić, 86), Maleš – Tomasov, Moises (Balaj, 72), Sharbini (Jugović, 59) – Bezjak

SLAVEN BELUPO – Rozman – Međimorec, Crepulja, Ejupi (Savić, 58), Brlek (Marcijuš, 75), Paracki, Delić (Arap, 63), Barić, Štiglec, Galović, Ozobić

Nije uspjela momčad Rijeke u posljednjoj ovogodišnjoj prvenstvenoj utakmici na Rujevici osvojiti sva tri boda – Slaven Belupo pokazao se (neočekivano) čvrstim protivnikom. Predvođeni agilnim omanjim brzancem na sredini terena Filipom Ozobićem, gosti su izdržali nalete Rijeke u početku utakmice a nisu pokleknuli ni nakon rezultatskog zaostatka pa se može reći da su zasluženo s Rujevice otišli neporaženi. Rijeci ostaje žal za novim ispuštenim bodovima – ako Riječani izgube ovo prvenstvo, izgubit će ga zbog Intera i Slaven Belupa, a ne zbog Dinama i Hajduka!

U posljednu ovosezonsku prvenstvenu utakmicu na Rujevici kontra suparnika koji im u posljednje vrijeme baš i „ne leži“ krenuli su „bijeli“ popuno otvorena garda, u onoj formaciji koja jako rijetko istrčava u gostujućim utakmicama – s mnoštvom igrača koji uglavnom igraju prema naprijed (Tomasov, Moises, Sharbini, Bezjak) – odlučni da se pred božićne blagdane od riječkih navijača oproste pobjedom i u želji da prvenstvenu pauzu provedu na prvom mjestu prvenstvene ljestice.

IMG_9070

A za tako nešto nasušno su bila potrebna tri boda i Riječani su odmah krenuli po njih: u prvih petnaest minuta vrlo živa igra obje momčadi i mnoštvo opasnih napada „bijelih“. Sijevali su udarci sa svih strana (Sharbini, Tomasov) i opasni ubačaji pred vratara Rozmana koji je u nekoliko navrata imao sreće jer nitko od „bijelih“ u nekoliko situacija nije uspio loptu samo proslijediti u njegova vrata. Najbliže golu „bijeli“ su bili u 9. minuti kada je Tomasov ubacio iz slobodnog udarca, Bezjak je loptu skrenuo glavom, a u velikoj gužvi pred vratima gostiju uspio ju je dotaknuti i Moises, no od svega samo – vratnica. U nastavku akcije kontra Slavena, ali obrana Rijeke raščišćava opasnost.

IMG_9076

Jedan od najaktivnijih igrača Rijeke u prvom dijelu poluvremena bio je Anas Sharbini kojeg je jedan veliki dio Armade ponovno dočekao „na nož“ skandirajući mu pogrdno „…izdajice svoga grada…“ uz protivljenje odnosno salve zvužduka navijača sa zapadne tribine koji su time Sharbiniju iskazali podršku. Možda je upravo zbog toga – unatoč vidljivo iskazanom htijenju – Anasu gotovo u svakoj akciji nedostajao samo onaj zadnji potez, djelić koncentracije kako bi dribling, udarac ili dodavanje izveo na najbolji način.

U 22. minuti do jedne šanse iz kontre došli su i gosti, ali nekoliko minuta kasnije vodi – Rijeka! Lijepo je nakon oduzete lopte kontu povukao Bezjak. dodao udesno loptu do Tomasova u naletu koji je u svom stilu, ušavši u šesnaesterac iskosa s desne strane, prizemnim udarcem „probio“ Rozmana i pogodio mrežu za vodstvo Rijeke 1:0.

U 29. minuti Armada je lijepom koreografijom i skandiranjem podsjetila na Kantridu: „Do Kantride nek se čuje – Rijeka šampion“, što je ovoga puta dočekano pljeskom sa zapadne tribine.

U 36. minuti odlična prilika za Slaven – Brlek je probio desnu stranu i ubacio na osam metara ispred riječkih vratiju gdje je loptu glavom dočekao Crepulja i snažno tukao prema golu – nasreću, Vargić je bio budan i sjajnom paradom izboksao loptu dalje od gola. U nastavku akcije domaći su nekako uspjeli konačno izbiti loptu i otkloniti opsanost.

Vrlo sadržajno poluvrijeme zaključeno je Bezjakovim pokušajem proboja po lijevom krilu, no riječki napadač je osujećen u svom naumu. Rijeka je bolji takmac, No Slaven nije momčad koja će se „raspasti“ zbog rezultatskog minusa, a Ozobić i Crepulja se pokazuju kao izuzetno opasni igrači sposobni povući jako opasne kontranapade.

I u drugom poluvremenu Kekova momčad ne smanjuje ritam, prednjači Tomasov koji je teško rješiva enigma na lijevoj strani Slavenove obrane. U 59. minuti iz igre izlazi Sharbini – ispraćen je velikim pljeskom i skandiranjem „Anas, Anas“ sa zapadne tribine, a neobične iskaze podrške Sharbi je dao i Matjaž Kek, što nije baš uobičajeno za riječkog trenera. Na Sharbinijevo mjesto – više lijevo – ide Tomasov, Jugović desno.

U 65. minuti po dubinskom proigravanju Mitrovića snažno je s lijeve strane s nekih 12 metara Tomasov “rasparao” mrežu – ali s vanjske strane. Uvijek kada domaćin u posljednju četvrtinu ulazi samo s golom prednosti, raste strah da neki “zalutli metak” gostiju ne pokvari slavlje…

I upravo to se dogodilo u 71.  minuti – duga akcija gostiju, domaći nikako da izbace loptu daleko od vratiju, i ona nakon pokušaja Savića i Ozobića dolazi do Arapa koji nečuvan s nekih 12-13 metara snažnim udarcem “para” mrežu iza Vargića. Kek ne čeka ni časka, izlazi Moises a ulazi Balaj kako bi Riječani svim snagama krenuli po tri boda.

U 78. Močinić nakon nekoliko dobrih driblinga ulazi u 16 metara iskosa skroz do korner linije, ali umjesto da ranije ubaci loptu prema petercu gdje su čekali Balaj, Bezjak, Tomasov… lopta bježi Močotu i odlazi u golaut. Šteta! Prodor je bio efektan, ali besplodan…

U posljednjih desetak minta utakmice umjesto uraganskih napada “bijelih”, kontrolu utakmice nažalost ima Slaven koji se doima ekipom bližom osvajanju sva tri boda.

U doslovno posljednjim sekundama sudačke nadoknade “zicera” je zapucao Jugović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari