HBOR ODOBRIO KREDIT

Sada je i službeno; Nogometni klub Opatija dobit će novi stadion!

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) odobrila je kredit od 4 milijuna eura društvu Opatija 21 d.o.o. za rekonstrukciju nogometnog stadiona NK Opatija, uz subvenciju kamatne stope iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO).

Ugovorom o kreditu, kojeg su potpisali član Uprave Opatija 21 d.o.o. Mladen Sinožić i član Uprave HBOR-a Josip Pavković, započela je realizacija projekta koji će značajno unaprijediti sportsku infrastrukturu u Opatiji. Rok otplate kredita je 15 godina, uključujući jednu godinu počeka, a kamatna stopa iznosi 1,86 posto, od čega je 50 posto subvencionirano kroz NPOO. Na taj način, Opatija 21 d.o.o će u konačnici platiti gotovo 700 tisuća eura manje kamate.

Sredstvima kredita rekonstruirat će se nogometni stadion Nogometnog kluba Opatija. Planirana je izgradnja novih tribina, uključujući tribine za gostujuće navijače, izgradnja tornja s podestom za televizijsku kameru, uređenje glavnog nogometnog terena, uređenje pomoćnog nogometnog terena te izgradnja novog terena za zagrijavanje. Projekt rekonstrukcije nogometnog stadiona predstavlja još jedan korak naprijed u razvoju sportske infrastrukture i unapređenju sportskih kapaciteta grada Opatije.

Na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Fernando Kirigin je naglasio kako će novi stadion Nogometnom klubu Opatija, koji ima više od 300 članova natjecatelja, osigurati primjerene uvjete za treninge i utakmice: „Pravomoćna je građevinska dozvola ishodovana, početkom srpnja raspisujemo javnu nabavu za izvođača radova i najesen očekujemo početak radova. Realan je završetak radova godina dana te bi stadion trebao biti spreman za natjecateljsku sezonu 2025./26.“

Josip Pavković, član Uprave HBOR-a, istaknuo je važnost ove investicije: “Ovakve investicije pokazuju našu predanost razvoju sportske infrastrukture koja donosi višestruke koristi – od poticanja sporta i zdravog života do stvaranja novih prilika za lokalni turizam i gospodarstvo. HBOR nastoji podržavati projekte koji imaju dugoročan pozitivan utjecaj na naše zajednice, a rekonstrukcija nogometnog stadiona u Opatiji je odličan primjer takve inicijative.”

Suradnja Grada Opatije i HBOR-a je izuzetno dobra, naglašeno je na konferenciji za novinare. Podsjećamo, u siječnju ove godine Opatiji 21 d.o.o je odobren kredit za izgradnju garaže Gorovo u iznosu od 4,9 milijuna eura.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari