ČESTITAMO

Vitomir Maričić ukupni pobjednik Nacionalnog prvenstva u ronjenju na dah na Krku

Uvijek izazovni akvatorij otoka Krka, točnije Kanal Krušija između Cresa i Plavnika, ugostio je po sedmi put Državno Prvenstvo u ronjenju na dah u organizaciji Adriatic Freedivinga.

U ženskoj konkurenciji od Hrvatica najdubljai bodovno najbolja je ponovo bila Sanda Delija riječkog kluba Ocean, koja je zaronila u disciplini povlačenja po konopu, dok je u muškoj ukupno najbolji bio Vitomir Maričić sa najviše bodova te je ponovo osvojio Adriatic Depth Trophy zaronima na 100 i 93 metra u disciplinama s dvije peraje i povlačenjem po konopu. Ovo je bila i proba reprezentacije koja je ovdje zadovoljavala norme za nadolazeća svjetska prvenstva u Francuskoj i Grčkoj, te je sada poznat i sastav reprezentacije.

Prvi u disciplini povlačenja po konopu, najdublji čovjek na svijetu, Petar Klovar izborio je nastup zaronom na 100 metara, a priključuju mu se Sanda Delija i naravno Vitomir Maričić. Po prvi puta nastupila su neka nova imena u ronjenju, Aron Gradištanec i Toma Čelar koji su zaronima na 50 i 40 metara pokazali da ne treba strahovati za budućnost ronjenja jer očito ima volje i talenta za nove generacije. Toma Čelar je medalji s bazena dodao sada i jednu iz dubine, čime je potvrdio da je kompletan ronilac na koga se može računati u budućnosti.

Prošlogodišnja senzacija Donat Faraguna ove godine nije imao sreće s nastupima, ali neovisno o tome pomaknuo je neke osobne rezultate mjesec ranije na Filipinima, te je time ponovo u sastavu reprezentacije. Sljedeća stanica na ronilačkoj karti u Hrvatskoj biti će u Pakoštanima, točnije u akvatoriju Žirja. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari