ZABRINUTI I U RUSIJI

Šok na ulicama Moskve; I Rusi osuđuju Putinov napad: ‘Rat s Ukrajinom? Što radimo?’

Photo: Boris Scitar/PIXSELL

Zatvorili su Ukrajinski kulturni centar u Moskvi, njihov administrator poručio: ‘Naravno da smo zatvoreni! Isuse, što se događa?’

U cijeloj Moskvi jutros se osjeća zbunjenost, a dobar dio građana osuđuje napad na Ukrajinu koji je naredio predsjednik Vladimir Putin, donosi The Guardian.

Kako donosi i reporter Moschow Timesa, Pjotr Sauer, na Starom Arbatu, jednoj od najprometnijih pješačkih ulica u Moskvi, mnogi su izrazili šok da je Rusija pokrenula sveobuhvatni napad na Ukrajinu.

“Nisam mislio da će Putin biti spreman ići do kraja. Kako možemo bombardirati Ukrajinu? Imamo svoje nesuglasice, ali to nije način da ih riješimo”, rekla je Ksenija Fadeeva.

Povezani VIDEO:

“Neugodno mi je za svoju zemlju. Da budem iskren, ostao sam bez riječi. Rat je uvijek strašan. Ne želimo ovo”, rekao je Nikita Golubev.

“Nisam mogao vjerovati vijestima koje sam pročitao jutros. Rat s Ukrajinom? Što radimo? Osjećam se nemoćno”, rekla je Tatjana koja je zamolila da se njeno prezime ne objavljuje.

Ukrajinski kulturni centar u središtu Moskve rekao je da je danas zatvoren zbog invazije. Ukrajinski administrator, koji nije želio reći svoje ime, rekao je: “Bombardiraju nas dok govorimo. Naravno da smo zatvoreni! Isuse, što se događa?”, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari