FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE PLATAK 2020

Sportsko i Vertikalno lice Platka privuklo velike i male posjetitelje koji su uživali u sportskom i zabavnom vikendu

“Festival sportske rekreacije Platak 2020”, koji se održava u organizaciji  Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo, ovog se vikenda nastavio i to s dva atraktivna i popularna programa koja su okupila brojne sudionike.

Subota je bila dan za “Sportsko lice Platka”, program koji se organizirao u suradnji sa DŠR Kvarner i koji je okupio brojne sudionike u turnirima koji su završili tek navečer završnim borbama.

Ugodna temperatura, savršeno okruženje i popularnost festivala rezultirali su s čak 11 ekipa koje su se natjecale u malom nogometu, 8 ekipa u košarci na posebnoj podlozi, 4 ekipe u košarci za djecu, 12 ekipa u odbojci na pijesku te 6 ekipa u boćanju. Svi mečevi su bili sjajni za praćenje, protekli su u sportskom duhu, a najbolji su osvojili i zaslužene nagrade.

U malom nogometu najbolja je bila ekipa Tonka-Reful, druga je bila ekipa Dynamic, dok je treće mjesto osvojio Moreto. U košarci je slavila ekipa No.7, drugi su bili Amateri te treći Apostoli, dok je na turniru za djecu slavila ekipa Swish Ball, ispred Jugoplastike, Polarnih deva i ekipe White Squad. Na odbojkaškom turniru slavila je ekipa Slučajna trojka ispred ekipa Tražimo 3. pobjednika i Perspektive, dok je u boćanju najbolja bila ekipa Podhum, ispred ekipa Jing jang i ekipe Vatrene.

Osim navedenih turnira, održao se i turnir u disc golfu, sve popularnijoj disciplini, a turnir je poslužio i kao priprema za državno natjecanje koje će se uskoro održati nedaleko Varaždina. U zanimljivom natjecanju, u ženskoj konkurenciji slavila je Diana Bokulić, ispred Marine Starčić Krvavica i Alesije Bučković, dok je u muškoj konkurenciji najbolji rezultat postigao Božidar Marić, ispred Josipa Bošnjakovića te Ivana Gudelja. Na Platak se spustio mrak, ali i zastor na prvi dan aktivnog i atraktivnog vikenda festivala koji je još jednom potvrdio da je matica ljetnih sportskih događanja na ovim područjima.

Već od ranog nedjeljnog jutra Platak je vrvio posjetiteljima za koje je organizator pripremio još jedan izuzetno bogat i atraktivan program – “Vertikalno lice Platka”. Na livadi ispred Velikog doma okupili su se ljubitelji trčanja, biciklizma, kućnih ljubimaca kao i speleologije. Čak 153 natjecatelja došlo je pokazati najbolje što može, a evo i tko su bili oni najbolji.

U trail utrkama na posebno pripremljenom terenu, natjecalo se u tri discipline. U Vertikalnoj 5ici, kod žena je najbolja bila Iva Tomić Smojver, ispred Renate Anić i Nine Spicijarić Paškvan, dok je u muškoj kategoriji prvo mjesto osvojio Marin Babnik, ispred Miroslava Maršanića i Vladimira Slunjskog. Zanimljivo je bilo i na Vertikalnoj 10ki gdje je u ženskoj konkurenciji slavila Mandica Grubišić, ispred Amande Tomac i Marine Muller Puškarić, dok je Branimir Paškvan pobijedio u konkurenciji muškaraca. Drugi je bio Frenki Perčić, a treći Nenad Kitak. U najtežoj disciplini, Vertikalnoj 20ki, kod žena je uvjerljivo slavila Nataša Slavić, ispred Diane Kuiš i Katije Rajačić, a još je uvjerljiviji bio Nikola Špoljar koji je slavio u muškoj konkurenciji, ispred Zorana Žilića i Vanje Tintora.

Ništa manje zanimljivo nije bilo na dva kotača, a ni u kombinaciji dva kotača i trčanja. U MTB XCO natjecanju najbolja je bila Ana Rumiha, koju su slijedile Antonela Juretić i Anita Bistričić, dok je u muškoj konkurenciji slavio Matija Meštrić, ispred Mateja Skuzina i Josipa Toljana. U konkurenciji RUN ‘n’ BIKE ( 5 km trčanja + XCO 5 krugova, svaki dužine 4,4 km i 136 m uspona) najbolji je bio Luka Horvat, ispred drugoplasiranog Alexandera Hataruge te trećeplasiranog Tihomira Kovača. Pobjednici uspona na Radeševo su Iva Tomić Smojver u ženskoj i Nikola Špoljar u muškoj konkurenciji.

Osim navedenih natjecateljskih utrka valja naglasiti da su se paralelno održale i dječje utrke, na kojima je sudjelovalo preko 30 djece, a posebno je zanimljivo bilo druženje sa kućnim ljubimcima pa je tako, po prvi put, održana utrka pasa sa vlasnicima u kojoj se dvadesetak vlasnika natjecalo sa svojim najdražim ljubimcima u dvije kategorije: mali i veliki psi. Osim utrke, u psećem se kutku moglo puno doznati o skloništu za nezbrinute životinje, čuti savjete dresera i sudjelovati u origami radionici za djecu. Djeci je posebno zanimljiva bila i atraktivna speleološka radionica u kojoj su zainteresirani isprobavali penjanje po užetu i brojne druge aktivnosti uz zanimljive i poučne savjete te speleološke zanimljivosti stručnjaka.

Festival sportske rekreacije je tako, u suradnji sa DŠR Kvarner i uz zahvalu Hrvatskim šumama, priredio doista vikend za pamćenje, a aktivnosti se nastavljaju i narednog vikenda, pa će tako u subotu 29. kolovoza na svoje doći ljubitelji planinarenja jer će se, u suradnji sa PD Kamenjak hodati srednje teškom stazom Platak – Snježnik – Platak, dok se za nedjelju 30. kolovoza priprema Biciklijada u srudnji sa BK Grobnik.

Podsjetimo, Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije tijekom cijelog ljeta priprema brojne aktivnosti s ciljem promicanja zdravog života. “Festival

sportske rekreacije Platak 2020 ” je prva od takvih aktivnosti koja je krenula 7. lipnja te je nastavljen brojnim programima koje organiziraju  Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo, a sve pod pokroviteljstvom Zajednice sportova PGŽ, Primorsko – goranske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora te u suradnji sa partnerima, Goranskim sportskim centrom i Decathlonom.

Za sve informacije i prijave zainteresirani se mogu obratiti putem telefona na brojeve 091/ 42 00 650 i 095/ 91 74 666 i na e-mail: sportzasve.pgz@gmail.com.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari