UTRKA PASA

Pseći kutak KRAS-a na manifestaciji Ljetno lice Platka oduševio sudionike

Na Platku je po drugi puta održan Pseći kutak KRAS-a u sklopu manifestacije Ljetno lice Platka

KRAS je radna skupina osnovana pri Primorsko-goranskoj županiji za zaštitu životinja. Pseći kutak je aktivnost kojom se razvija svijest javnosti o važnosti zaštite životinja i odgovornog posjedovanja ljubimaca, a namijenjena je svim ljubiteljima životinja.

Zanimljivi sadržaji u Psećem kutku, u kombinaciji sa ostalim sportskim aktivnostima Ljetnog lica Platka, bile su pun pogodak. Za djecu predškolske dobi od 3 do 7 godina održan je niz radionica u trajanju od po 30 minuta pod vodstvom magistre predškolskog odgoja. Mališani su izrađivali psiće od papira origami tehnikom. Stručnjaci, veterinari i dreser, su cijelo vrijeme davali savjete o zdravlju i odgoju pasa.

U foto kutku mnogi su zabilježili današnji trenutak sa svojim ljubimcima uz poruku za zaštitu životinja i/ili veselom okviru. Sve posjetitelje su oduševili posebni gosti, napušteni psići iz skloništa za nezbrinute životinje Crikvenica i Lič. Posjetitelji su se s njima veselili, igrali, šetali, mazili i slikali.

Održana je i promotivna utrka pasa s njihovim vlasnicima.

Konkurencija je bila jaka, a najbolji su nagrađeni prigodnim nagradama. Svim posjetiteljima je bio ponuđen letak s osnovnim informacijama o propisima koji se primjenjuju na zaštitu životinja, najvažnijim obvezama vlasnika ljubimaca i načinima uključivanja u zaštitu životinja.

Ovim putem još jednom pozivamo sve građane da budu aktivni i da svi zajedno svojim ponašanjem pokažemo da nam je dobrobit životinja bitna.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari