UTRKA PASA

Pseći kutak KRAS-a na manifestaciji Ljetno lice Platka oduševio sudionike

Na Platku je po drugi puta održan Pseći kutak KRAS-a u sklopu manifestacije Ljetno lice Platka

KRAS je radna skupina osnovana pri Primorsko-goranskoj županiji za zaštitu životinja. Pseći kutak je aktivnost kojom se razvija svijest javnosti o važnosti zaštite životinja i odgovornog posjedovanja ljubimaca, a namijenjena je svim ljubiteljima životinja.

Zanimljivi sadržaji u Psećem kutku, u kombinaciji sa ostalim sportskim aktivnostima Ljetnog lica Platka, bile su pun pogodak. Za djecu predškolske dobi od 3 do 7 godina održan je niz radionica u trajanju od po 30 minuta pod vodstvom magistre predškolskog odgoja. Mališani su izrađivali psiće od papira origami tehnikom. Stručnjaci, veterinari i dreser, su cijelo vrijeme davali savjete o zdravlju i odgoju pasa.

U foto kutku mnogi su zabilježili današnji trenutak sa svojim ljubimcima uz poruku za zaštitu životinja i/ili veselom okviru. Sve posjetitelje su oduševili posebni gosti, napušteni psići iz skloništa za nezbrinute životinje Crikvenica i Lič. Posjetitelji su se s njima veselili, igrali, šetali, mazili i slikali.

Održana je i promotivna utrka pasa s njihovim vlasnicima.

Konkurencija je bila jaka, a najbolji su nagrađeni prigodnim nagradama. Svim posjetiteljima je bio ponuđen letak s osnovnim informacijama o propisima koji se primjenjuju na zaštitu životinja, najvažnijim obvezama vlasnika ljubimaca i načinima uključivanja u zaštitu životinja.

Ovim putem još jednom pozivamo sve građane da budu aktivni i da svi zajedno svojim ponašanjem pokažemo da nam je dobrobit životinja bitna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari