PREPORUKE ZA KVALITETAN ODMOR

Talijanske novine La Repubblica izdale jedinstven turistički vodič Kvarnera i Istre

Kao dio promidžbene kampanje Turističke zajednice grada Rijeke na talijanskom tržištu, u Salonu Grada Rijeke predstavljen je jedinstveni vodič Kvarnera i Istre talijanskih novina La Repubblica.

Područje Kvarnera i grada Rijeke posjećuje značajan broj talijanskih turista koji također ostvaruju veliki broj noćenja već duži niz godina. Kampanja na talijanskom tržištu plasirana je za cijelo područje Kvarnera zajedno s otocima Rabom, Cresom, Lošinjem, Krkom i Gorskim kotarom, ali s posebnim naglaskom na Rijeku, koja je nositelj titule Europske prijestolnice kulture 2020. godine. Riječ je o Vodiču koji govori o povijesnim događanjima, smještaju i gastronomiji Kvarnerskog područja i Rijeke. Vodič također nudi brojne preporuke i prijedloge o najboljim mjestima za kupnju autentičnih riječkih suvenira i domaćih proizvoda na području cijelog Kvarnera, Rijeke i Gorskog kotara.

Novinarskoj konferenciji povodom predstavljanja jedinstvenog vodiča Kvarnera i Istre na talijanskom jeziku prisustvovali su gradonačelnik grada Rijeke Vojko Obersnel, direktor TZ Rijeka Petar Škarpa, voditeljica projekata TZ Kvarnera Vlasta Mastrović i Suzi Petričić, direktorica TZ Opatija.

Gradonačelnik Vojko Obersnel je istaknuo kako je ovo prvi vodič koji na ovakav način predstavlja Rijeku i okolicu Rijeke na talijanskom tržištu. Naglasio je kako Vodič talijanskim turistima nudi detaljnije podatke o Rijeci i regiji kazao kako se nada da će unatoč trenutnoj epidemiološkoj situaciji broj talijanskih turista rasti. Spomenuo je i posjet Rimu 2019. godine povodom predstavljanja EPK 2020, te naglasio kako je program EPK 2020 dobio svoj poseban dio u Vodiču.

Direktor TZ Rijeka Petar Škarpa je izrazio zadovoljstvo podatkom da su svi talijanski mediji prenijeli vijest o Vodiču te time otvorili prostor za predstavljanje u drugim stranim medijima. Rekao je kako je ovo idealan način kojim turisti mogu  upoznati Rijeku u pravom svijetlu i zahvalio se na izvrsnoj suradnji s TZ Kvarnerom, Opatijom i Crikvenicom, te Gradom Rijekom.

Konferenciji nije bio u mogućnosti prisusvovati glavni urednik Giuseppe Cerasa, koji se prisutnima obratio putem video prijenosa.

Voditeljica projekata TZ Kvarnera Vlasta Mastrović se zahvalila na suradnji i čestitala na trudu svima koji su radili na Vodiču koji povezuje Hrvatsku i Italiju mediteranskim stilom života, dok je Suzi Petričić, direktorica TZ Opatija, podijelila informaciju o noćenjima u gradu Opatiji koji trenutno broji 3000 posjetitelja. Istaknula je i važnost vjernih talijanskih turista te nadu da će se smirenjem trenutne situacije povećati njihov dolazak u ovoj sezoni.

Vodič je distribuiran na brojnim prodajnim mjestima u Italiji, no osim offline kampanje provedena je i intenzivna online kampanja putem internetskih stranica i društvenih mreža. Tekst u Vodiču ilustriran je turističkim kadrovima s područja Rijeke i Kvarnera, koji će zasigurno biti  „mamac“ za brojne turiste koji su u potrazi za novom turističkom destinacijom.

Vodič je dostupan na talijanskom tržištu na kioscima, po cijeni od 12,90 eura + cijena novina. Također, Vodič se može kupiti putem Amazona, Ibs-a i u digitalnoj trgovini La Repubblica.

Vrijednost cjelokupne kampanje iznosi gotovo 400.000,00 kuna, a provodi se u suradnji s partnerima – Hrvatskom turističkom zajednicom, Turističkom zajednicom Kvarnera, Turističkom zajednicom grada Opatija i Turističkom zajednicom Grada Crikvenice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari