OSTAJE OTVORENA DO 1. KOLOVOZA

U Kući čuvara brane u Lokvama otvorena izložba “Stari zanati, umjetnički obrti, napušteni industrijski objekti i radni običaji”

U Kući čuvara brane, u Lokvama, svečano je otvorena Međunarodna izložba fotografija nastala u sklopu projekta REFREsh – Ruralna revitalizacija kulturne baštine, financiranom iz programa INTERREG Središnja Europa 2014-2020. Ovom izložbom koja prikazuje ukupno 30 fotografija, predstavljena je industrijska i radna tradicija svih zemalja sudionica projekta – Njemačke, Italije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske.

Općina Lokve, kao jedan od partnera, provela je natječaj fotografija pod nazivom „Stari zanati, umjetnički obrti, napušteni industrijski objekti i radni običaji“. Na natječaj se prijavilo 33 autora sa 153 fotografije. Povjerenstvo u sastavu Jasna Šikanja, Tihana Karlović i Borislav Božić izabralo je šest fotografija koje su nagrađene ili posebno pohvaljene. Svim nagrađenima uručene su zahvalnice za sudjelovanje na natječaju, a posebno su nagrađene fotografije Hartera 1, autorice Nede Rački, Rječina, Stari Mlin autora Vanje Pastuhovića te fotografija Nered, Hartera, autorice Tine Kovač. Pohvale za svoje radove dobili su Dario Dorčić za fotografiju Brodograditelj, Rab, Goran Grudić za fotografiju Strpljivo, Upravna zgrada bivše tvornice šećera, Rijeka te Marko Buntić za fotografiju Rijeka, Riječki Torpedo.

Izložba je otvorena do 1. kolovoza 2020. godine, a moguće ju je pogledati od utorka do nedjelje, od 10 do 12 te od 16 do 18 sati, uz obaveznu prethodnu telefonsku najavu na broj +385996523716 (Klaudia Boban).

Ova međunarodna izložba jedna je od tri pilot-akcije koje će biti provedene unutar projekta REFREsh. Radionice stvaranja novog turističkog proizvoda suradnjom kreativnog i uslužnog sektora su u tijeku, a tijekom srpnja i kolovoza bit će održane umjetničke radionice s mladima, studentima te lokalnim stanovnicima kako bi Kuća čuvara brane zaživjela kao novo mjesto susreta na području Lokava i Gorskog kotara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari