VIKEND NA CESTAMA

Usred dana mrtav pijan za upravljačem Mercedesa; I policajci ostali iznenađeni tijekom redovne patrole na Cresu

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tijekom vikenda dogodilo se 27 prometnih nesreća, a u prometu su zabilježena i 244 prekršaja

Prometna policija je i  ovog vikenda pojačano nadzirala promet na cestama na području Policijske uprave primorsko-goranske te su pri tom zabilježena 244 prometna prekršaja.

Najveći je broj prekršaja prekoračenja brzine – ukupno 95, zatim vožnje pod utjecajem alkohola – 34 prekršaja , a evidentirano je i 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 10 prekršaja korištenja mobitela u vožnji.

Osim toga, zabilježeno je šest prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, pet prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, dva prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane te još 73 različita prometna prekršaja.

“Najveća brzina od 131 km/h izmjerena je 22. siječnja  nešto prije 23 sata kada je na auto cesti A7, kod Vrata Jadrana posada policijskog presretača zaustavila  22-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Honda, riječkih registracijskih oznaka. Spomenuti je krećući se u smjeru Opatije prekoračio brzinu, iako je na toj dionici ograničenje brzine 90 km/h.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

VIDEO DANA:

Zbog počinjenog prekršaja izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 2.000 kuna.

Najveća koncentracija alkohola od 2,23 g/kg,  izmjerena 42-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Mercedes, riječkih registracijskih oznaka. Policija ga je zaustavila 22. siječnja oko 15.40 sati na području Cresa, a radi vožnje pod utjecajem alkohola izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca. Zasigurno su i policijski službenici ostali iznenađeni ovakvom alkoholiziranošću praktički – usred dana!

Jednako kao i spomenuti vozači, i svi ostali počinitelji prekršaja u prometu sankcionirani su temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, tijekom vikenda na prometnicama ove Policijske uprave dogodilo se 27 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teško, a tri su osobe lakše ozlijeđene.

I nadalje pozivamo vozače, ali i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari