OVOG PETKA

Uzbuđenje u riječkom kazalištu: Ne propustite povratak ovog sjajnog opernog spektakla

Izvedba Puccinijeve “Madame Butterfly” u petak, 10. rujna 2021. neće značiti samo povratak opere neprolazne popularnosti i ljepote na pozornicu riječkog HNK Ivana pl. Zajca već i ono na što su i umjetnici i publika čekali posljednjih godinu i pol dana.

Bit će to konačno povratak pravog opernog spektakla koji oduzima dah, bez pandemijskih ograničenja u izvedbi i postavu. Orkestar se sa svojim šefom-dirigentom Valentinom Egelom vraća u orkestralnu rupu te pozornicu u potpunosti prepušta solistima i zboru u raskošnim kostimima Jurja Zigmana, živopisnoj scenografiji Slavena Raosa i neodoljivom egzotičnom, japanskom ugođaju. Sjajnu solističku ekipu dirljive operne melodrame u režiji Dražena Siriščevića predvodit će Anamarija Knego kao Cio-Cio San i Aljaž Farasin kao Pinkerton.

Ovu će izvedbu obilježiti i jedan debi, u ulozi Suzuki prvi će put nastupiti mlada riječka mezzosopranistica Emilia Rukavina koja je posljednji put publiku oduševila kao zavodljiva Lola u operi “Cavalleria rusticana“.

“Uistinu se nisam nadala da će uloga Suzuki tako rano doći u moje ruke i to još u u mom rodnom gradu. Zaljubila sam se u Puccinijevu glazbu koja vjerno dočarava japansku kulturu i običaje, a ista takva je i režija Dražena Siriščevića i kostimi Jurja Zigmana. Kultura i običaji Japana veoma su daleki našoj kulturi i mislim da je upravo u tome težina ove uloge”, kaže Emilia Rukavina i dodaje kako je rad na ulozi bio veoma intenzivan. “Profesorica Martina Gojčeta Silić, maestro Valentin Egel i redatelj Dražen Siriščević potrudili su se pronaći “moju” Suzuki, na čemu sam im jako zahvalna. Zahvaljujući njima i divnim kolegama koji dišu s predstavom “uskakanje” u ovu predstavu je bilo ugodno, jako sam puno naučila.”

Podijelite s umjetnicima uzbudljiv trenutak riječke Opere koji se mjesecima čekao, a koji je stigao s COVID-potvrdama koje osim svih sudionika predstave, trebaju imati i kazališne posjetiteljice i posjetitelji.

I.B.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari