ODUŠEVLJEN ZAHVATOM

Video | Veliki uspjeh riječkog tima! Ličaninu prišili šaku, 66-godišnji Tomo oduševljen bolnicom: ‘Ja bi janjetinu!’

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Iako u suzama, ne zaboravlja nikoga, ni spremačice, ni sestre

Riječki liječnički tim opet je postigao veliki uspjeh! Kirurzi iz sušačke bolnice šest sati operirali su pacijenta kojemu je ogromni cjepač drva otkinuo desnu šaku! 66-ogodišnjak se izvrsno oporavlja, a uz sve pohvale timu, živopisan Ličanin ipak ima jednu zamjerku – bolnički meni!, donosi Maja Brkljača za RTL.

Više u VIDEOPRILOGU:

Prijetio invaliditet

Koliko energije i duha kod pacijenta kojemu je prijetio invaliditet. Pripremao je drva za zimu i u krivom trenu, nehotice, stisnuo papučicu na više tona teškom cjepaču.

„I samo sam osjetil zuuuum, gotovo. Bol? Bol ništa, bol ni šok, svjestan svega u potpunosti, što je, gotova je ruka fajrunt“, rekao je Tomo Kolak iz Ličkog Lešća.

Šaka ostaje u radničkoj rukavici. Dok ga hitna iz Otočca vozi za Rijeku, na Sušaku čeka čeka tim. Operacija je trajala šest sati.

„Što se prvo mora riješiti? Život prstiju i šake, odnosno prokrvljenost, to je napravljeno i činjenica da je prošlo toliko dana da je gotovo sa stopostotnom sigurnošću možemo reći da je šaka vitalna“, kazao je Ivan Kirin, kirurg Kliničkog bolničkog centra Rijeka.

Pa će za 5 do 6 tjedana dosta aktivno gibati prstima.

„Nema te riječi s kojom to možeš zahvalit i opisat“, rekao je Kolak.

Iako u suzama, ne zaboravlja nikoga, ni spremačice, ni sestre. Ima samo jednu zamjerku!

„Jedino ta ishrana, to nas muči, al to mi nemojte sad iscenzurirat, molim vas i došla je nutricionistica, šefica medicinskih sestara je dopeljala nutricionisticu i rekla je on ti ne jede rižu, ne jede ti ni blitvu, ne jede ti biže, ne jede ti leću. Janjetine čovječe božji, janjetine da se malo okripimo“, rekao je Kolak.

Večeras stiže sin, želja će biti ispunjena.

„Tko se bavi kirurgijom, zna da je to poziv, a ne profesija. Mi na godišnjoj razini, na našoj Klinici za kirurgiju operiramo preko 8 i pol tisuća ljudi, 55 tisuća pogledamo u ambulantama”, izjavio je Miljenko Kovačević, predstojnik Klinike za kirurgiju KBC-a Rijeka.

Svaka sretno završena priča, tjera ih dalje. Tako i Tomina koji inače svira tamburicu i gitaru. Svirao je na više od 150 svadbi! Ima dvoje djece i petero unučadi, ali suzu pušta tek na spomen žene Jelke. Njoj je ovo bio veći stres, nego njemu pa joj obećava.

„I peći ćemo janjce i ja ću svirat, garant”, rekao je Kolak.

Liječnicima idu čestitke, a Tomi želje da se sve spomenuto ostvari pa da ga naša ekipa ubrzo snima u Lici s gitarom!, donose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari