13. KOLOVOZA U 21 SAT

VEŽICA ZOVE! U četvrtak na Zvečki sviraju My Buddy Moose, The Siids i White on White!

Facebook Zvečka/Ivor Mažar

Ovog četvrtak, 13. kolovoza, na Donjoj Vežici očekuje nas novi koncert u sklopu Vežičkih ljetnih noći odnosno Riječke zvečke

U park na križanju Kvaternikove i ulice Martina Kontuša ovog četvrtka stižu White on White, The Siids i My Buddy Moose.

White on White je kantautorska priča. White on White je i pseudonim iza kojeg se udobno sakrio Riječanin Marko Rogić, u glazbi debitant, ali s glazbom, opet, cijeli život. Nakon glazbenog prvijenca naslova Out of Nowhere, Rogić objavljuje video za pjesmu Mirrors koja je najavni singl za nadolazeći album u nakladi Dallas Recordsa.

The Siids je bend čiji žarn varira između indie i electro pop/rock glazbe, a kao glavne utjecaje navode The Editors, Phantogram, Twin Shadow, The Kills, EL VY, Presets, M83, Depeche Mode i druge. The Siids osvajaju svojim atraktivnim live nastupima prožetim bogatim elektroničkim zvukom i tamnim dvoglasjem.
Riječki duo etablirao se tijekom posljednjih godina kao glazbeni projekt vrijedan pažnje i još jedan domaćih sastav kojeg obožavamo i slušati i gledati. Prepoznat po svom specifičnom zvuku, odličnoj produkciji i zanimljivoj estetici video singlova, album “Brutalist” (Dallas Records) kritičari su unisono proglasili jednim od najboljih domaćih uradaka prošle godine uspoređujući ga s najboljim ostvarenjima svjetske electro rock scene.
Tomu pored brojnih priznanja prethodnih godina svjedoči i nedavno osvojena nezavisna novinarska nagrada Rock&Off u kategoriji elektro&off izvođača godine, kao i nominacije za nagradu Ambasador u kategoriji najboljeg albuma i najperspektivnijeg benda 2019. godine.

My Buddy Moose, od samoga početka, čine gitarist i pjevač Luka Benčić, gitarist i mandolinist Matko Botić, basist Ištvan Širola i bunjar Jasmin Đečević.

Ovi indie-americana zaljubljenici iz Rijeke, okupljeni 2004., već dugi niz godina slove za jedan od najboljih “malih” bendova na ovim prostorima. Prve demo snimke nastale su u prvoj polovici 2000-ih a do sada njihov rad prati objava četiri albuma: My Buddy Moose (2006.), Wonderful Feeling of Emptiness (2010.), Shine!Shine!Shine! (2013.) te IV (2017.)

Albume kritika hvali, a uvjerljivi i iskreni “live” nastupi pomažu im u stvaranju baze vjernih fanove kako u Hrvatskoj tako i u okolnim zemljama. Album IV je dočekan hvalospjevima glazbene kritike koja ga je odmah nakon objavljivanja uvrstila u najbolja hrvatska, ali i regionalna izdanja 2017. godine.

Njihove je kvaliteta prepoznata i izvan Hrvatske pa se Riječani mogu pohvaliti nastupima i suradnjama s istinskim svjetskim facama poput Howe Gelba, Marka Olsona, Chrisa Eckmana i M.Warda.

My Buddy Moose su do sada svirali u klubovima i na festivalima diljem regije, a glazbena putovanja odvela su ih i do Londona i Liverpoola.

Koncert će započeti u 21 sat uz besplatan ulaz!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari