MUKE PO CIJEPLJENJU

Video | Iako cijela PGŽ danas ima samo jednu novozaraženu osobu, stožer postrožio mjere!

Nisu najgori, ali u Primorsko-goranskoj županiji od danas nove mjere

Iako cijela Primorsko-goranska županija danas ima samo jednu novozaraženu osobu, ovdašnji stožer postrožio je mjere. Na svako okupljanje veće od 20 ljudi, mogu samo oni s digitalnim COVID-potvrdama.

Od idućeg tjedan će u aktivnu kampanju “Cijepi se”, jer tu vide jedini izlaz. Ovaj vikend cijepljeno je više ljudi prvom dozom, ali ukupno je manje potrošenih doza nego prošli.

Scenarij kakav baš i nismo vidjeli do sad. Nisu najgori, ali u Primorsko-goranskoj županiji od danas nove mjere, donose RTL Vijesti.

Više u VIDEOPRILOGU:

“Da ne ponovimo slične greške kao prošle godine, a to znači prekid sezone negdje 15.8. krenuli smo s ovim proaktivnim pristupom. Jednoglasno je Stožer donio odluke koje se odnose, ja bih rekao na kontrolirano okupljanje”, rekao je Vladimir Mićović, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravsto Primorsko-goranske županije.

Proaktivno i preventivno. Tako oni zovu mjeru da se na okupljanje gdje je više od 20 osoba na jednom mjestu – ne može bez COVID putovnice.

“Pušu na hladno, ubijaju nas represijama. Svaki dan neka nova represija koju ne mogu pratiti. Evo samo jedna stvar. Ja sutra krećem s testiranjem ljudi, kupio sam testove iz Zagreba – dakle licenciranu jednu ekipu s medicinskim sestrama koje imaju licence da ljude testiraju. Uopće ne znam što me čeka sutra”, izjavio je Zoran Komljenović, potpredsjednik Udruge noćnih klubova.

I na Opatijski festival može se samo s COVID potvrdom. Kažu, teško je testirati na ulazu prije početka samog događanja, računaju da će doći oni koji potvrdu već imaju. Do sad ju je tražilo 560 tisuća i 380 građana. Do nje se može i cijepljenjem.

Prošli vikend prvom dozom cijepljeno je 7260 ljudi, a ovaj gotovo 1800 više. Prije tjedan dana ukupno je vikendom utrošeno 36 000 doza, a ovaj vikend gotovo 25 000.

“Dakle virus će ući među one još necijepljene. Virus će napraviti štetu, zatvorit će nam opet bolnice”, kazao je Mićović.

U Istarskoj županiji nema zaraženih, a nema ni mjera kao u susjednoj.

“Što se tiče mjera mislim da bi se sve mjere trebale ukinuti, ali naravno narod prije toga treba cijepiti, da ga se nekako natjera jer ovo nema smisla. Ajmo mi to što prije završiti da se vratimo normalnom životu”, rekao Marina Palaversić, vlasnica ugostiteljskog objekta u Puli.

Šampion turizma, čini se, nije i šampion cijepljenja. Iako se ministar zdravstva pohvalio da je 80 posto cijepljenih u Rovinju, nemaju svi prebivalište u tom gradu. Za taj podatak su nam iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo odgovorili da su potrebna dodatna spajanja baza – što nije moguće danas.

“Nije moguće da je toliko cijepljeno u Rovinju, pogotovo tamo. Toliko nije ni u Hrvatskoj cijepljeno, a kamoli u Rovinju”, poručila je jedna građanka.

“Mi smo jako loši po ljestvici, da smo slabo procijepljeni. Mislim a bi se trebali više procijepit, ali nisam za to da se to nameće, da bude obaveza”, izjavio je jedan građanin.

U Hrvatskoj je do sada jednom dozom cijepljeno više od milijun i pol ljudi, pišu RTL Vijesti.

Leona Šiljeg

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari