POSLJEDNJE PRIPREME

Još su ostala dva tjedna do početka škole: Evo koliko će vas stajati opremanje školarca!

Foto: Riportal/R.Z.

Roditelji dolaze s pripremljenim budžetom i popisom na kojem nema čega nema

Još je malo ostalo do početka školske godine, a roditelji i učenici krenuli su u posljednje pripreme. Kao i svake godine, osim udžbenika, učenicima je potrebna razna oprema i pribor. Kako odabrati školsku torbu i koliki budžet je potrebno izdvojiti?

Biraju se bilježnice, pernice, školske torbe. Izbor je velik, a školarci dobro znaju što žele, donose RTL Vijesti.

Više u VIDEOPRILOGU:

„C mi treba i B i A i za matematiku i za vjeronauk.  Kakva torba treba biti? – Bilo kakva, koja mi se sviđa tu ću uzeti“, rekao je učenik 3. razreda iz Zagreba Karlo Marošević.

„Meni je bitno kod torbe da ima kotače i da je mogu normalo nositi jer ima puno knjiga i teško je stalno na leđima nositi. Isto tako da je mogu staviti i na ramena da kad idem doma se mogu normalno popeti po stepenicama“, kazala je učenica 4. razreda iz Zagreba Lucija Berišić.

„Da ima unutra džepić da mogu staviti pernicu i to, to  jako volim. Boja je siva i zelena i to isto jako volim“, ističe učenik 5. razreda iz Zagreba Admin Bektić.

Roditelji dolaze s pripremljenim budžetom i popisom na kojem nema čega nema.

„Imamo pisanke, imamo kolaž, likovni program cijeli, naljepnice, pernice, tempere, vodene boje,  plastelin, glinamol. Mi smo ostavili 1.000, 1.500 kuna sa strane i zbog tenisica i opreme cijele“, rekla je Matea Šučur iz Zagreba.

„Sve trebamo, bilježnice, pernice, sve živo. A budžet ne znate nikad, jer narastao je i sad moramo ići kupiti i robu i bit će to“, pojasnila je Marija Bektić iz Zagreba.

„Za torbu ona je 400 kuna, 375 na akciji, A treba još sigurno jedno 300 kuna. Znači do 1000 kuna da sve kupiš“, kazala je Zagrepčanka Lana Brekalo.

Ovisno o broju i debljini listova kao i izgledu korica cijena bilježnica je od 4 do 15 kuna. Potrebni su i omoti za knjige. Cijena pernica varira između 50 i 280 kuna ovisno o veličini, o količini probora, kao i o tome koji su likovi i motivi na njima, a mogu i svijetliti. Najviše je potrebno izdvojiti za školsku torbu, one anatomske mogu se naći po cijeni od 250 do 500 kuna, a za starije đake anatomski ruksaci u prosjeku koštaju između 120 i 400 kuna.

Važno je da se torba sviđa djetetu, ali još važnije je da bude lagana, čvrsta i da u nju stane sve.

„Svi za niže razrede traže da bude ergonomski oblikovan taj leđni dio. To su ovakve torbe za 1. razred ili ovakvi ruksaci za malo starije đake. I to je glavni uvjet i tvrda podnica“, tvrdi vlasnik trgovine školskom opremom Danijel Habjanić.

Do početka školske godine i posljednjih priprema za nastavu ostala su još 2 tjedna, donosi Zorana Čičak Kulić za RTL Vijesti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja