EVO ŠTO JE REKLA

Pročelnica Vahtar Jurković odgovorila na otvoreno pismo Ive Rinčić vezano za golf igralište na Cresu

Pročelnica UO za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Koraljka Vahtar-Jurković odgovorila je na otvoreno pismo županijske vijećnice Ive Rinčić vezano za Studiju o utjecaju na okoliš golf igrališta Matalda na otoku Cresu.

Pročelnica je istaknula kako postupak procjene utjecaja na okoliš u ovom predmetu provodi resorno Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja koje je i prava adresa za ovo pitanje. „Županija je samo koordinator javne rasprave na zahtjev Ministarstva. Javna rasprava je morala biti organizirana u suradnji s Gradom Malim Lošinjem, u Zakonom o zaštiti okoliša i podzakonskim Uredbama o procjeni utjecaja na okoliš i sudjelovanju javnosti i zainteresirane javnosti u pitanjima zaštite okoliša propisanim rokovima, a to znači u roku od 15 dana od dana zaprimanja Odluke Ministarstva o provedbi javne rasprave. Tom Odlukom je definirano i gdje se objavljuje studija o utjecaju na okoliš zahvata (na web-stranicama Ministarstva kao tijela koje provodi postupak), a cjelovita studija i njezin netehnički sažetak dostupni su u Gradu Malom Lošinju.

Vjerujem da znate da je ovo tema o kojoj je već provedena javna rasprava za prostorni plan i za stratešku procjenu utjecaja na okoliš pa se u javnosti puno zna o njoj, najviše na otocima Lošinju i Cresu, čija su predstavnička tijela prethodno dala pozitivno mišljenje na izmjenu županijskog prostornog plana radi provedbe ovoga zahvata. Naglašava se da je stoga predmetni zahvat odlukom Županijske skupštine predviđen županijskim prostornim planom, a posebno da je zakonitost te izmjene potvrdio i Visoki upravni sud.

Županijske stručne službe i pročelnici, uvijek su na raspolaganju svima koji imaju pitanja vezano za nadležnosti Županije“ odgovorila je pročelnica Vahtar-Jurković.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari