DOBILA I POSAO NA NEODREĐENO

VINKOVCI S lažnom diplomom 10 godina predavala u školi

Foto: Igor Soban/Kristina Stedul-Fabac/Pixsell

Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je pronađena još jedna krivotvorena diploma putem koje zasnovan radni odnos profesora u srednjoj školi u Županji.

Izradila lažan dokument

Prema navodima policije temeljem naloga Općinskog državnog odvjetništva u Vinkovcima, policijski službenici kriminalističke policije PU proveli su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakinjom iz Vinkovaca zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenje isprave. Ona je 2009. godine, s ciljem nezakonitog stjecanja prava prijave na natječaj, a kasnije i samog zaposlenja na radno mjesto profesora u srednjoj školi u Županji, izradila „Potvrdnicu“ kojom navodi kako je položila sve ispite na fakultetu i stekla stručno zvanje profesora te je takvu krivotvorenu javnu ispravu upotrijebila u pravnom prometu kao istinitu u više navrata.

Temeljem te krivotvorene isprave, 2009. godine je zasnovala radni odnos na određeno vrijeme, a potom 2011. godine i na neodređeno vrijeme u istoj srednjoj školi, gdje je bila zaposlena do kraja svibnja 2020. godine. Protiv 41-godišnjakinje je podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima.

Vijesti.hr
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja