STREET ART RADIONICA

WOOOOW! Križanićev prolaz u centru Rijeke osvježen novim bojama! Pogledajte fotografije novih crteža na zidovima

Uspješna radionica Vijeća mladih Benčić potpuno je zašarenila dobro poznati Križanićev prolaz!

Radionica Vijeća mladih Benčić – Križanićeva street art održana je 26. i 27. rujna u suradnji s riječkim umjetnicama Tanjom Blašković i Ines Milčić (Pekmezmed). Vijeće mladih Benčić je u sklopu Tobogana 2020 održalo uspješnu i u javnosti vrlo dobro prihvaćenu street art akciju u Križanićevoj ulici, ispred Studia Kamov koji udruga koristi kao svoje sjedište.

”Ovom prvom jesenskom radionicom pod nazivom Križanićeva street art želja nam je bila nastaviti se na prethodnu akciju te oslikati dodatan komad prolaza i urediti jedan od nekorištenih i zapuštenih izloga kao i prostor oko njega. Također, uz dopuštenje naših prvih susjeda – stanara zgrade Križanićeva 6a, obnovljena su i vrata zgrade, a uskoro će biti i postavljeno nekoliko biljaka u viseće posudama na volte ispred Studia Kamov”, izjavila je voditeljica Vijeća mladih Benčić, Natali Bosić.

Desetero djece polaznika radionica Vijeća mladih Benčić tako je kroz praktičan rad imalo priliku naučiti više o uličnoj umjetnosti, postupcima izrade murala i umjetničkih instalacija od skice do prenošenja u javni prostor te iz prve ruke upoznati mogućnosti koje donosi kreativno djelovanje za utjecanje na promjene u svojoj zajednici.

Ova je radionica bila još jedna u nizu radionica Vijeća mladih Benčić čija je ovogodišnja tema “A kao aktivizam”.

Kao što i samo ime sugerira cilj ovogodišnjih radionica je upoznavanje djece sa svijetom aktivizma, primjerima dobre prakse, razlozima i načinima na koje se ljudi okupljaju i zalažu za promjene u svojim zajednicama pri čemu ćemo se najviše usmjeriti na ulogu umjetnosti i kulture u aktivizmu.

Kroz radionice djeca na taj način imaju priliku upoznati različite vrste aktivizma, razvijati važne životne vještine poput empatije, socijalnih vještina, timskog rada, planiranja, kritičkog razmišljanja, komunikacije te aktivnog sudjelovanja životu zajednice od najranijeg doba. Više o samom projektu potražite na službenoj stranici Vijeća mladih Benčić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari