NOVE, ZDRAVIJE TEHNIKE

3 tipa frizura koje ne oštećuju kosu

Svakodnevno oblikovanje kose može oštetiti kosu. Isto vrijedi za kemijsko i termičko oblikovanje ili fizičko pomoću različitih gumica.

U zadnjih se nekoliko godina sve više okrećemo zdravlju kose, a staromodne metode poput minivala zamjenjujemo novim, zdravijim tehnikama koje čuvaju zdravlje kose. Čak i ako ne posežete za posebnim tretmanima kao što je minival, neznanjem možete oštetiti kosu.

Donedavno je u toku bilo samo nekoliko opcija svakodnevnih frizura: spuštena ili dignuta kosa, a ako se radi o dignutoj, u igri su bile elastične gumice. Danas na njih možemo zaboraviti jer su se pojavili razni drugi ukrasi i alati za svakodnevne frizure uz koje vam kosa ostaje zdrava i njegovana.

 Opuštena frizura s kopčom za kosu

Najpopularnija frizura podignute kose je ona s kopčom za kosu. Na tržištu postoji širok izbor kopči u različitim oblicima i dizajnima, no svima je zajednička jedna stvar – jako su nježne što se tiče kose. One doslovno samo podižu kosu u zrak, bez da je stišću, trgaju ili uništavaju.

Frizure koje uključuju kopču za kosu vrlo su raznolike i postoji bezbroj tehnika kako je koristiti. Kao završni produkt možete dobiti visok rep, punđu, zamotanu kosu ili razne druge oblike. Naravno, ne postoji pisano pravilo koje kaže da morate podići cijelu kosu pa vam kopča omogućava i da maknete kosu s lica, dok ostatak ostavljate spuštenim.

Doduše, frizure s kopčom za kosu nisu jako postojane pa nisu idealne za sport ili druge fizičke aktivnosti. Savršene su za svaki dan ili romantični izlazak, a možete ih osmisliti tako da budu opuštene i neuredne ili koristiti gel za urednu minimalističku punđu.

Prirodna spuštena kosa

Naravno, najzdravija frizura koju možete nositi je raspuštena kosa u svom prirodnom obliku. Pritom se pobrinite da je oblikujete i održite zdravom kako bi imala živahnu formu. Izbjegavajte peglanje ili kovrčanje vrućim alatima te se poslužite drugim metodama. Dobre vijesti su da je sve češći fen za kosu koji ne oštećuje strukturu vlasi jer se služi hladnijim zrakom. Na taj način svejedno možete ravnati ili kovrčati kosu bez da je termički oštetite.

Čvrste frizure sa scrunchie gumicama

Za one koji pak vole da im kosa stoji na mjestu ili se bave fizičkom aktivnosti pa je važno da im kosa ne ide u lice, najbolja su opcija scrunchie gumice. Pritom se ne radi o klasičnim elastičnim gumicama koje se petljaju u kosu i trgaju je. Riječ je o gumicama presvučenima slojem svile ili slične tkanine koja nježno klizi po kosi i ne dopušta joj da se zapetlja. Budući da su presvučene tkaninom, i one mogu biti različitih dizajna te djelovati elegantno.

Internet je prepun ideja za frizure koje čuvaju zdravlje kose te je dovoljno malo istražiti i naučiti kako napraviti najrazličitije frizure s jednom te istom kopčom. Na što god da se odlučite, ne zaboravite i na prigodnu njegu kose kao što su balzami, regeneratori i sprejevi za lakše raščešljavanje. Prije svega, važno je održati zdravu kosu te će svaka frizura odmah izgledati bolje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari