SURADNJA S POSLODAVCIMA

Brucoši od jeseni mogu studirati poslovnu informatiku i u Zagrebu; FOI otvara još jedan centar

Varaždinski FOI jedini je fakultet u Hrvatskoj koji povezuje i informatička znanja i poslovne vještine, a svoje je studije nedavno u potpunosti osuvremenio te uveo nove inovativne koncepte poučavanja na sve razine studija. FOI je otvorio i novu zgradu u centru Varaždina, a stručni studij se od nove akademske godine može upisati i u Zagrebu!

Spoj informatičkih i ekonomskih znanja i poslovnih vještina – tako bi se najbolje mogli opisati studijski programi na Fakultetu organizacije i informatike (FOI) sastavnici Sveučilišta u Zagrebu kojeg će uskoro upisivati nova generacija budućih brucoša.

FOI usko surađuje s najjačim poslodavcima u Hrvatskoj, uvodi ih u nastavni proces kroz inovativne koncepte učenja i poučavanja (work based learning), stoga je upravo u suradnji s njima u potpunosti osuvremenio studije i uveo u nastavni plan nova interdisciplinarna područja. Stručni prijediplomski studij FOI-ja moći će se već na ljetnom i jesenskom roku upisivati i u Zagrebu.

Umjetna inteligencija, računalne igre i Internet stvari na studiju informatike

Na sveučilišnom informatičkom studiju Informacijski i poslovni sustavi (IPS) studentima se omogućavaju nove izbornosti, odnosno nove četiri grupe izbornih predmeta, usklađenih s modulima: Razvoj programskih sustava, Umjetna inteligencija u poslovanju, Umreženi sustavi i računalne igre te Analiza i dizajn poslovnih sustava.

Novi su moduli usko povezani s tržištem rada i onim što danas nazivamo Industrijom 4.0. Strojno učenje, vizualizacija podataka i znanja, automatsko zaključivanje, robotika, inteligentni agenti, kiber-fizički sustavi, Internet stvari, Internet usluga i pametne tvornice – sve to zahtjeva novu generaciju stručnjaka koju u Hrvatskoj, prema ovakvom modelu, obrazuje samo FOI!

Novi popis predmeta na ovom informatičkom studiju koji se izvodi u Varaždinu vidite OVDJE.

Studij ekonomije koji povezuje informatiku i poslovanje

FOI-jev prijediplomski studijski program Ekonomika poduzetništva (EP) jedinstven je po tome što povezuje ekonomska znanja, već i danas vrlo tražene informatičke vještine. Ekonomisti koji završavaju ovaj studij sve više pronalaze posao i u IT tvrtkama zbog svojih izuzetnih poslovnih vještina i organizacijskih i komunikacijskih sposobnosti.

Ekonomiste se uči poslovnom načinu razmišljanja već od prve godine studija (među ostalim svake godine organiziraju i Sajam studentskih proizvoda), a tvrtke im nerijetko nude stručnu praksu i zaposlenje i prije nego li završe svoje obrazovanje. Studij se također izvodi u Varaždinu.

Osim u Varaždinu i Sisku, studirati na FOI-ju možete od sada i u Zagrebu

Uz svoja dva sveučilišna centra – Varaždin i Sisak, prijediplomski stručni trogodišnji studij Informacijske tehnologije i digitalizacija poslovanja (ITDP) od ove će akademske godine maturanti upisivati u Zagrebu! Radi se o suvremenom studiju, koji studente uvodi u dva nova smjera – Razvoj aplikacija i Informatička podrška poslovanju.

Nakon prve zajedničke godine, u drugoj godini slijedi usmjeravanje prema jednom od tih dvaju područja. Studij je u potpunosti prilagođen studentima koji su paralelno i u radnom odnosu.

Novi popis predmeta na ovom studiju vidite OVDJE.

U Varaždinu otvorena nova zgrada FOI-ja

Nova generacija studenata FOI-ja u Varaždinu će dio nastave imati i u novoj zgradi FOI-ja – Vili Oršić u samom centru grada. Opremljena za učenje po modelu WBL-a, koji FOI provodi u suradnji s najjačim tvrtkama iz IT industrije.

Čak više od 80 posto studenata FOI-ja posao pronađe već pri samom kraju studija, nerijetko u tvrtkama u kojima obavljaju obaveznu stručnu praksu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari