RAZNOVRSNE I ZABAVNE

Ženske jakne za prijelazno vrijeme – evo kako ih nositi ove sezone

Od prošivenih jakni do parki, ženske prijelazne jakne nikad nisu bile raznovrsnije i zabavnije.

One su važan odjevni predmet koji vam neprimjetno pomaže pri tranziciji iz zime u proljeće, a da ne morate kupovati novu garderobu. Kako se mijenjaju godišnja doba, tako se mijenjaju i trendovi. No, neki trendovi postaju trajni i isplati se investirati u njih. Jedan od njih je svakako prošivena jakna koju ćete rado nositi tijekom svakog prijelaznog razdoblja kad su večeri i jutra hladniji od ostatka dana.

Prošivena jakna – evo zašto je morate imati

Lagana kratka prošivena jakna bezvremenski je dio vaše garderobe. Ona će vas pratiti od prohladnih jutra do toplih popodneva, a u njoj ćete izgledati besprijekorno. Dolazi u toliko raznih boja da smo sigurni kako ćete poželjeti u svom ormaru imati više od jakne u jednoj boji, no ako za početak želite odabrati prošivenu jednobojnu jaknu, savjetujemo vam da to bude maslinastozelena. Ta boja najsvestranija je jer odgovara trapericama svih nijansi i zato što pristaje jednako dobro crnim i zemljanim tonovima.

Predlažemo vam i da se poigrate pa izaberete jaknu intenzivnije boje poput ciklame ili žute. Živopisne boje privlačit će pozornost i uljepšat će dan svakome tko vas vidi s osmijehom na licu u veseloj jaknici. 

Vječna traper jakna – kraljica prijelaznog razdoblja

Nema jakne koju ćete češće nositi od traper jakne. Od modela s umjetnim krznom do klasičnih modela, traper jakna izgleda sjajno bez obzira na to nosite li je na haljinu ili preko omiljenog gornjeg dijela trenirke s kapuljačom. Kombinirajte je s crnim trapericama i cool majicom kako biste dobili opušteniji, ali stilski usklađen izgled.

Ako možete odabrati samo jedan stil traper jakne, onda vam savjetujemo da odaberete usku jaknu u srednje tamnoj ili tamnoj boji trapera jer je možete nositi doslovno uza sve, bez obzira na to kombinirate li je s haljinama, suknjama, hlačama ili trenirkama.

Nosit ćete je svakog proljeća i jeseni, pa čak i tijekom ljetnih večeri ležerno prebačenu preko ramena kad zapuše blagi povjetarac.

Koje još modele prijelaznih ženskih jakni morate imati?

Ako se prošivene i traper jakne ne uklapaju sasvim u vaš stil, sigurni smo da će kratka parka biti pun pogodak. Idealna je za one nezgodne dane kad više nije toliko hladno, ali vas proljetno sunce još nedovoljno grije. Ona će vas štititi od vjetra i odličan je izbor ako je želite nositi na posao, ali i tijekom izleta u prirodu. Za šetnje gradom odjenite je preko male crne haljine i kombinirajte sa statement torbom ili održite svoj stil ležernim uz traperice i bijele tenisice.

Ako ste pak sportski tip i važne su vam performanse vaše jakne, onda je zasigurno najbolji odabir softshell jakna. Ona vam pruža slobodu pokreta dok vas štiti od kiše i vjetra. Lijepo je ukrojena i prati liniju vašeg tijela te će idealno pristajati čak i vašem omiljenom paru traperica. Njezina je glavna prednost što ispod nje ne morate nositi mnogo slojeva jer održava temperaturu vašeg tijela.

Zbog raznolikosti unutar ove kategorije ženskih jakni mogućnosti su raznovrsne, a internetska trgovina Bolf ima zaista sjajan izbor. U njihovoj ponudi naći ćete idealnu jaknu za prijelazno razdoblje koju ćete s ponosom nositi godinama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari