OD PROVJERENIH MATERIJALA

Nogometna obuća za amatere i profesionalce

U nogometu kao i kod trčanja najvažnija je obuća. Obuća koja je u potpunosti prilagođena stopalu, a u isto vrijeme osigurava najvišu razinu kvalitete igre.

Bilo da tražite kopačke za prirodnu ili umjetnu travu, zatim za mekanu podlogu ili asfalt, svaki model je posebno dizajniran i prilagođen te je namijenjen i profesionalcima i onima koji s tek ušli u svijet nogometa. U našoj ponudi potražite veliki izbor nogometne obuće brojnih poznatih svjetskih brendova. Ne treba zaboraviti niti na tenisice za mali dvoranski nogomet koje karakteriziraju neklizajući gumeni potplat te odlično prianjanje na podlogu. 

Kopačke se izrađuju od provjerenih izdržljivih materijala

Bez obzira na to o kakvoj se nogometnoj obući radi, ona mora biti izrađena od visokokvalitetnih i provjerenih materijala koji jamče najvišu razinu udobnost, ali i sigurnosti. Najčešće je riječ o koži, materijalu imitacije kože te u zadnje vrijeme recikliranim materijalima. Kožne kopačke zadovoljavaju najviše standarde odnosno kriterije udobnosti, no iako su teže od onih izrađenih od sintetičkih materijala, s lakoćom ćete pokazivati sve vaše nogometne vještine. Kod nogometaša je osobito bitna brzina reagiranja i nagla promjena smjera; ako nemate odgovarajuću nogometnu obuću, nećete moći dati svoj maksimum. Pomno odabrane kopačke koje vam u potpunosti pristaju povećat će vašu učinkovitost na terenu te ujedno osigurati svu potrebnu stabilnost i zaštitu od ozljeda.

Nogometna obuća za svaku podlogu

Na tržištu možete pronaći bogatu ponudu nogometne obuće za sve podloge. Ako tražite kopačke za igranje na tvrdoj prirodnoj podlozi točnije na travi, onda su vam potrebne FG kopačke, budući da vijci osiguravaju odlično prianjanje. Ako tražite obuću za mokri i blatnjavi travnjak, odlučite se za SG kopačke, a ako nogomet obično igrate na umjetnoj travi, možete birati između TF i AG modela.

Kod odabira nogometne obuće veličina igra važnu ulogu. Naime, tenisice vam ne smiju biti ni prevelike niti premale; trebate imati barem 1 cm slobodnog prostora kod prstiju. Vodite računa o tome da vezice ne svežete prečvrsto, a opet ne smiju biti ni prelabave. Pronađite zlatnu sredinu, tako da vam stopalo može slobodno disati. Na kraju vam ostaje da nogometnu obuću bojom uskladite s vašom omiljenom Joma trenirkom i spremni ste za sportski okršaj.  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari